Nämä istuimet tarvitset viihtyisään työhuoneeseen

Työhuoneeseen tarvitaan tietysti työtuoli, mutta se ei ole ainoa istuin, joka tarvitaan viihtyisän työhuoneen luomiseen. Tästä artikkelista saat vinkit työtuolin ja muiden työhuoneen istuinten valintaan!

Viihtyisässä työhuoneessa on työtuolin lisäksi muitakin istuimia

Näyttöpäätteellä työskentelevälle ergonominen työtuoli on hankinta, johon kannattaa panostaa. Myös muunlaiset istuimet voivat usein tulla tarpeeseen. Ehkä tarvitset huoneeseen rennomman istumapaikan taukoja tai luovaa työskentelyä varten, jolloin esimerkiksi muhkea säkkituoli tai nojatuoli voisivat olla hyviä hankintoja.

Työtuoli ja rentoon oleiluun tarkoitettu säkkituoli eivät välttämättä vielä riitä. Kun olet sisustamassa työhuonetta, mieti, millaisia toimintoja huoneessa on tarkoitus suorittaa. Jos huoneessa vierailee yhteistyökumppaneita, kollegoja tai asiakkaita, tarvitaan työhuoneeseen lisää istuimia.

Näin valitset hyvän työtuolin

Aloitetaan ensin työtuolin valinnasta. Uutta työtuolia hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

1. Ergonomia: Huomioi istuimen säädettävyys, kuten korkeuden, selkänojan kaltevuuden ja käsinojien säätömahdollisuudet. Istuimen tulisi tukea hyvää istuma-asentoa ja mahdollistaa ergonominen työskentelyasento.

2. Selkätuki: Varmista, että tuolissa on muotoiltu selkänoja tai säädettävä tukityyny, joka tarjoaa riittävän tuen selkärangalle. Tuki auttaa ylläpitämään ryhtiä ja ehkäisee selkäongelmia.

3. Istuinmukavuus: Valitse tuoli, jonka istuinosa on sopivan pehmeä. Istuimen tulisi olla riittävän leveä ja syvä.

4. Verhoilumateriaali: Valitse materiaali, joka on kestävä, helppo puhdistaa ja hengittävä. Vältä materiaaleja, jotka voivat aiheuttaa hikoilua tai ärsytystä pitkäaikaisessa käytössä.

5. Käsinojat: Käsinojat auttavat rentouttamaan hartioita ja vähentävät rasitusta ylävartalossa. Varmista, että käsinojat ovat säädettävät.

6. Liikkuvuus: Työtuolin tulisi olla helposti liikuteltavissa. Tarkista, että tuolissa on pyörät, jotka toimivat sujuvasti erilaisilla lattiamateriaaleilla.

7. Laadukas rakenne: Laadukas työtuoli kestää pitkäaikaista käyttöä ja on kestävä. Tarkista erityisesti istuimen ja selkänojan vahvuus sekä säätömekanismien laatu.

8. Sopivuus käyttäjälle: Varmista, että valitsemasi tuoli sopii omaan kokoosi ja käyttötarpeisiisi. Valitse tuoli, jonka korkeus on säädettävissä sopivaksi ja joka tarjoaa riittävän tuen keholle.

9. Käyttäjäarviot: Tutustu muiden käyttäjien arvioihin ja kokemuksiin. Käyttäjäarviot voivat antaa hyödyllistä tietoa istuimen mukavuudesta, kestävyydestä ja toimivuudesta.

Erilaisia säädettäviä työtuoleja löytyy runsaasti Hobby Hallista esimerkiksi Entelo-, Nenurodyta- ja Wood Garden -merkeiltä.

Viihtyisän työhuoneen istuimet sopivat käyttötarkoitukseensa

Työtuolin lisäksi työhuoneessa voi olla muitakin istuimia, jotka tarjoavat istumapaikat vierailijoille tai lepoa tietokoneella työskentelystä. Kun valitset istuinta, huomioi istuimen käyttötarkoituksen lisäksi myös käytettävissä oleva tila.

Jos työhuoneessasi vierailee säännöllisesti henkilöitä, jotka viettävät huoneessa mahdollisesti aikaa jopa useamman tunnin, haluat panostaa laadukkaisiin ja mukaviin istuimiin. Nojatuoli tai sohva voisivat olla hyvä ratkaisu, jota voit hyödyntää myös itse taukosi aikana.

Jos työhuoneessa ei ole paljon tilaa tai sinulla ei käy säännöllisesti vierailijoita, hanki huoneeseen pehmustettuja jakkaroita. Ne voi pinota nurkkaan tai laittaa pöydän alle vierailun päätyttyä. Riippuen siitä, minkä korkuinen työtaso tai kokouspöytä työhuoneessasi on, saatat tarvita myös korkeita baarijakkaroita tai seisomakorokkeen.

Omaa luovaa työskentelyä varten tehty lukunurkkaus kaipaa istuimeksi lepotuolia tai keinutuolia. Lepotuoli on hyvä lahjaidea esimerkiksi syntymäpäiviään viettävälle miehelle. Jos työhuoneeseen ei mahdu sohvaa päivänokosia varten, säädettävä lepotuoli tai iso säkkituoli voi toimia lepopaikkana. Hobby Hallin verkkokaupassa muhkeita säkkituoleja löytyy muun muassa Qubo- ja So Soft -merkeiltä. Nore XXL -säkkituoleissa on mukana myös rahi.

Istuinten valinta riippuu työhuoneen koosta, toiminnasta ja henkilökohtaisista tarpeista. On tärkeää, että kaikki istuimet tarjoavat mukavuutta ja ergonomisen istuma-asennon. Jos mahdollista, suosittelemme testaamaan työtuolia ja muita istuimia ennen ostopäätöksen tekemistä. Majoituksen ostosreissulle voit löytää edullisesti esimerkiksi Helsinki Hotellit tai Oulun hotellit -sivuilta.