Millainen grilli kesäksi? Kamado Nordgarden haastaa kaasugrillit

Millainen grilli kesäksi kannattaisi hankkia? Olet ehkä jo vilkuillut perinteisiä kaasugrillejä, mutta parempi vaihtoehto saattaa löytyä keraamisten grillien valikoimasta.

Keraamiset kamado-grillit haastavat kaasugrillit kestävyydellään ja monipuolisuudellaan.

Miten kamado-grilli eroaa kaasugrillistä?

Kaasugrilli on perinteinen valinta kesäpihan grilliksi, mutta viime aikoina kestävä ja kaunis kamado-grilli on saanut entistä enemmän suosiota grillaajien keskuudessa. Kaasugrilli ja kamado-grilli eroavat toisistaan merkittävästi.

Kaasugrillissä lämmönlähteenä on nestekaasu. Kaasugrilli käynnistyy nopeasti, ja sen lämpötilaa voi säätää, mutta säätäminen ei aina ole helppoa. Kaasugrillejä on saatavilla monenlaisia sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Kamado-grilli taas on keraaminen grilli, eli se on valmistettu kestävästä ja lämpöä eristävästä keramiikasta. Grilli pitää lämpötilan tasaisena pitkään, mikä helpottaa ruoanlaittoa. Keraamisen grillin lämmönlähteenä on yleensä puuhiili tai hiilipoltin, minkä ansiosta ruokaan tulee erityinen savun aromi.

Kamado-grillin juuret juontavat tuhansien vuosien taakse Aasiaan. Sana “kamado” on japania ja tarkoittaa uunia tai kiehumispaikkaa. Keraaminen grilli on ekologinen valinta, sillä grilli voi kestää käytössä jopa vuosikymmeniä. Kamado Nordgardenin grilleissä on kahden vuoden takuu ja runsaasti lisävarustevaihtoehtoja. Valikoimaan pääset tutustumaan Hobby Hall -verkkokaupassa.

5 syytä hankkia kamado-grilli kaasugrillin sijaan

Keraaminen grilli tarjoaa useita etuja kaasugrilliin verrattuna. Tässä 5 hyvää syytä, miksi kannattaa harkita keraamisen grillin hankintaa kaasugrillin sijaan:

1. Kamado-grillillä ruoanlaitto on monipuolista

Keraaminen grilli on erittäin monipuolinen ruoanlaittoväline. Sitä voi käyttää muun muassa savustamiseen, grillaamiseen, paistamiseen ja leivontaan. Kaasugrilli sen sijaan on yleensä rajoittuneempi käyttötarkoituksiltaan.

Kamado Nordgarden -grilleihin on saatavilla runsaasti erilaisia tarvikkeita, jotka mahdollistavat monipuolisen ruoanlaiton. Eräs suosituimpia varusteita kamado-grilliin on keraaminen pizzakivi, jolla voit valmistaa aidon italialaistyyppisen pizzan.

2. Grillin lämmönlähde vaikuttaa ruoan makuun

Keraaminen grilli käyttää puuhiiltä tai hiilipoltinta lämmönlähteenä, joka antaa ruoalle erityisen savun maun ja aromin. Kaasugrillin nestekaasu ei vaikuta ruoan makuun tai aromiin juurikaan. Kamado Nordgarden sopiikin hyvin myös savustamiseen, jolloin erillinen savustusgrilli on turha hankinta.

3. Kamado-grilli pysyy kuumana pitkään ja tasaisesti

Keraaminen grilli pitää lämpötilan tasaisena ja vakiona pitkään, jolloin ruoanlaitto on helppoa ja kuumennus tasalaatuista. Kaasugrillissä lämpötilan säätely on mahdollista, mutta ei aina yhtä helppoa.

Kamado Nordgarden -grilleissä lämpöä säädetään ilmanottoaukkojen kokoa pienentämällä tai suurentamalla. Grillin lämpötila voi olla korkeimmillaan jopa 400 astetta. Korkeat lämpötilat sopivat hyvin esimerkiksi hampurilaispihvien tai makkaroiden grillaamiseen, kun taas suuremmat lihapalat kypsentyvät hitaasti matalammassa lämpötilassa.

4. Keraaminen grilli on kestävä

Keraaminen grilli on yleensä valmistettu erittäin kestävästä ja lämpöä eristävästä keramiikasta, joka kestää hyvin aikaa ja sään vaihteluita. Kaasugrilli voi olla alttiimpi ruostumiselle.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että materiaalinsa vuoksi kamado-grilli on painava, ja sen siirtämiseen tarvitaan pyörät. Ne kannattaa hankkia lisävarusteena. Hobby Hallin valikoimassa on myös Kamado Nordgarden -malleja, joissa pyörät ja jalusta ovat valmiina.

5. Kamado-grilli peittoaa kaasugrillin myös kauneudessa

Keraaminen grilli on usein erittäin tyylikäs ja kaunis lisäys pihalle tai terassille. Ulkomuodoltaan ajaton kamado-grilli sopii viihtyisän pihan varusteeksi. Kamado Nordgarden -grillejä on saatavana tyylikkään mustan lisäksi myös punaisena tai vihreänä.

Millainen grilli kesäksi - valitse grilli käyttötarpeiden mukaan

Edellä mainittujen viiden syyn lisäksi kamado-grilli voi olla kaasugrilliä ekologisempi valinta. Paitsi että keraaminen grilli on erittäin kestävä, se tarvitsee huomattavan vähän hiiltä lämmetäkseen. Kamado-grillin myötä voit unohtaa kaasupullon täyttämisen.

Jos haluat käyttää grilliä monipuolisesti myös esimerkiksi savustamiseen ja leivontaan, valitse kamado-grilli. Kamado-grillin ominaisuudet tekevät grillaamisesta mukavampaa. Grillaamisessa voi keskittyä nauttimiseen ja rentoutumiseen keraamisen grillin kuumentaessa ruoan tasaisesti.

Katso Kamado Nordgardenin valikoima Hobby Hallin sivuilta ja hanki omiin tarpeisiisi sopiva keraaminen grilli kätevästi kotiinkuljetettuna. Toivotamme nautinnollisia grillaushetkiä!