Nämä välineet ovat välttämättömiä puutarhanhoidossa

Puutarhanhoito ja pihanhoito voivat olla raskaita ja aikaa vieviä tehtäviä. Onneksi on olemassa monia työkaluja, jotka tekevät elämästäsi helpompaa ja auttavat sinua saamaan pihan ja puutarhan täydelliseen kuntoon.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hyödyllisiä työkaluja, jotka kannattaa hankkia. Näiden työkalujen avulla säästät aikaa ja vaivaa, ja lopputuloksena on kaunis ja hyvin hoidettu piha.

Voimakas trimmeri

Ilman tehokasta trimmeriä oman pihan nurmikon reunat ja muut vaikeasti tavoitettavat paikat jäävät hoitamatta tai vaativat paljon aikaa. Trimmeri tekee nopeaa työtä nurmikon reunusten siistimisessä ja antaa pihallesi viimeistellyn ja siistin ilmeen.

Trimmereitä on erilaisia vaihtoehtoja, kuten bensiini-, sähkö- ja akkukäyttöisiä malleja. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa, kuten hinta, käytön helppous ja liikuteltavuus. Valitse tarpeidesi mukaan sopiva vaihtoehto.

Koverrettu varsi on paras vaihtoehto selän kuormituksen vähentämiseksi. Suora varsi puolestaan helpottaa trimmaamista matalien pensaiden tai puutarhakoristeiden alla.

Moottorisaha

Moottorisahat ovat erinomaisia ​​puunhoitoon, polttopuiden keräämiseen ja kaatuneiden puiden nopeaan siistimiseen. Bensiinikäyttöiset mallit ovat yleensä raskaampia, mutta tarjoavat enemmän tehoa, kun taas sähkö- tai akkukäyttöiset mallit ovat kevyempiä, mutta eivät yhtä voimakkaita.

Moottorisahaa on helpompi hallita, mitä kevyempi se on. Jos et ole koskaan käyttänyt moottorisahaa, pienempi ja kevyempi moottorisaha voi olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Hyvä moottorisaha löytyy esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta edullisella hinnalla.

Tehokas reunaleikkuri

Täydellisen huolitellun nurmikon saavuttamiseksi tarvitset tehokkaan reunaleikkurin. Reunaleikkuri siistii nurmikon reunat kävelyteiden, ajoteiden, terassien ja muiden vastaavien paikkojen vierestä. Tämä kätevä ja edullinen työkalu saa sinut näyttämään ammattilaiselta nurmikon hoidossa.

Varmista, että vältät matalia sähkö- tai vesijohtoja, kun käytät reunanleikkuria. Jos olet aloittelija puutarhanhoidossa, kannattaa pyytää apua ammattilaiselta.

Ruohonleikkuri

Erilaisia ruohonleikkureita on saatavilla eri tarpeeseen sopivana. Black Friday 2024 tarjouksiin voi kuulua myös ruohonleikkureita ja puutarhanhoitovälineitä, joten niitä kannattaa pitää silmällä.

Uudemmissa ruohonleikkurien malleissa on esimerkiksi sähkö-, akku- tai polttomoottorikäyttöisiä vaihtoehtoja, ergonomisempia muotoiluja, energiatehokkuutta, käynnistyksen helpottamista ja paljon muuta. Ehkä olet valmis kokeilemaan moderneja ominaisuuksia, kuten sylinterimäisiä leikkureita, kääntölevyjä tai itsevetäviä leikkureita. Tai ehkä haluat leikkurin, joka silppuaa ruohon ja kerää sen säiliöön. Voit myös tutkia uusia robottirohonleikkureita.

Koska saatavilla on niin monia erilaisia ​​ruohonleikkureita, suosittelemme keskustelemaan puutarhanhoitomyyjän kanssa löytääksesi tarpeisiisi sopivimman mallin.

Lehtipuhallin

Lehtipuhaltimet tekevät nopeaa työtä lehtien keräämisessä syksyllä, mutta niitä voi käyttää myös moniin muihin pihatehtäviin. Tarvitsetko apua nurmikon leikkuujätteen puhdistamisessa kävelyteiltä tai ruohonleikkurista? Lehtipuhallin on oikea työkalu. Jopa talvella lehtipuhaltimella voi nopeasti puhdistaa kävelytiet tai auton kevyen lumipeitteen. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Lehtipuhallin ei ole pelkästään kotikäyttöön, nimittäin esimerkiksi jotkut hotellit, kuten esimerkiksi Oulu hotellit tai suuremmat hotelliketjut saattavat käyttää lehtipuhaltimia piha-alueiden siivoamisessa.

Pensasleikkuri

Voimakkaat pensasleikkurit tekevät nopeaa työtä maisemoinnin ylläpitämisessä. Pensasleikkurit antavat sinulle mahdollisuuden liikkua pensaiden ympärillä suorissa linjoissa tai kauniissa pyöreissä linjoissa. Leikkurin voima mahdollistaa tasaiset ja nopeat liikkeet, mikä puolestaan ​​pitää linjat siistinä. Pensasleikkureissa on laaja valikoima vaihtoehtoja, joten on tärkeää tietää tarpeesi ennen ostoksille lähtöä.

Jos etsit erilaisia välineitä puutarhanhoitoon, kannattaa tarkistaa netissä saatavilla olevat tarjoukset ja alennukset.

Painepesuri

Painepesurit ovat erinomainen työkalu kävelyteiden, terassien, talon, maisemakivien ja muiden ulkotilojen puhdistamiseen sammaleesta, roskista ja yleisestä liasta. Yllätyt siitä, kuinka monipuolinen tämä työkalu on ja kuinka usein sitä tulee käytettyä.

Riippumatta siitä, millainen julkisivu sinulla on, aloita matalammalla painetasolla välttääksesi vaurioita, kuten maalikerroksen lohkeamista tai julkisivun halkeilua.