Näin saat lisää tilaa keittiöön ilman kallista remonttia

Keittiöön ei mahdu mitään, mutta isoon keittiöremonttiinkaan ei huvittaisi ryhtyä. Mikä neuvoksi? Tästä artikkelista löydät keittiöön tilaa lisääviä, helposti toteutettavia ratkaisuja!

Kaipaatko lisätilaa keittiöön? Tee tämä ensin

Kun tarvitset lisää tilaa keittiöön, ei sinun tarvitse tehdä välttämättä isoa keittiöremonttia. Kalustehankinnat, kuten vitriini, pyörillä kulkeva kärry tai pöytälevy, voivat tuoda kaivattua tilaa keittiöön. Miettimällä tilankäyttöä ja tavaroiden järjestelyä uudelleen saat todennäköisesti luotua keittiöön kaivattua lisätilaa.

Jotta tiedät, auttaako esimerkiksi vitriini, pöytälevy tai säilytyslaatikko luomaan lisätilaa keittiöön, aloita tutkimaan keittiön tilankäyttöä. Havainnoi niitä kohtia keittiössä, joihin tarvitset lisätilaa. Mitä kyseisissä paikoissa on nyt, joka estää tilan hyödyntämisen haluamallasi tavalla? Tämän pohdinnan myötä löydät omaan keittiöösi sopivat ratkaisut!

Suunnittele astioiden säilytyspaikat uudelleen

Jos keittiösi kaapeissa on lähinnä astioita tai pöytätaso on jatkuvasti astioiden täyttämä, sinulla on liikaa astioita keittiössäsi suhteessa säilytystilaan. Harkitse, voitko vähentää astioiden määrää.

Mikäli kaikki astiat ovat tarpeellisia tai et halua luopua niistä, voit luoda niille uusia säilytyspaikkoja:

– Asenna seinille avohyllyjä tai ripusta telineitä, joissa voit säilyttää esimerkiksi kahvikuppeja. Tämä vapauttaa tilaa kaapeista.

– Käytä koukkuja ja tankoja, joihin voit ripustaa kattiloita ja pannuja.

– Käytä siirrettäviä hyllyjä, kaappeja tai rullakärryjä, jotka voidaan siirtää tarvittaessa eri paikkoihin keittiössä.

Kaikkia astioita ei myöskään ole pakko säilyttää keittiössä. Vitriini on hyvä paikka säilyttää kauniita juomalaseja, maljakoita tai kahviastioita, joita et käytä niin usein. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy kaunis vitriini esimerkiksi ADRK Furniture-, Gala Meble- tai Home4You-merkeiltä.

Kaappien järjestämisellä on iso vaikutus

Joskus keittiössä tuntuu olevan liian vähän säilytystilaa, vaikka kaappeja ja hyllyjä on paljon. Järjestämällä kaappien sisällön toisella tapaa voit paitsi parantaa keittiön siisteyttä, saada myös paljon lisätilaa:

– Käytä koreja ja laatikoita järjestääksesi ruokatarvikkeita, pieniä astioita ja ruoanlaittovälineitä. Laatikot voi laittaa hyllyille tai vetolaatikoiden sisälle.

– Hyödynnä kaappien ovien sisäpintoja kiinnittämällä niihin koukkuja tai säilytyslokeroita esimerkiksi mausteille tai keittiövälineille.

– Käytä säilytysastioita, jotka voidaan pinota päällekkäin. Tällä tavoin voit hyödyntää kaapin korkeutta parhaalla mahdollisella tavalla.

– Jos kaappien hyllyväli on liian korkea, asenna kaappien sisälle lisää siirreltäviä hyllyjä. Näin saat enemmän hyllytilaa kaapin sisälle ja voit säätää hyllyjen välejä astioiden koon mukaan.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyvät muun muassa säilytysastiat ja -korit, joiden avulla saat keittiön kaapit toimivampaan järjestykseen.

Näin saat keittiöön lisää ruokailutilaa

Jos kaipaat keittiöösi enemmän istumapaikkoja useammalle ruokailijalle, tarvitset pöytätilan lisäksi myös istuimia. Hyödynnä näitä vinkkejä lisätilan luomiseen ruokailua varten:

– Ylimääräinen pöytälevy tuo lisää paikkoja ruokailijoille silloin, kun niitä tarvitaan. Pöytälevy voidaan kiinnittää keittiön pöytään tai tasoon. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata sopivan kokoisen ja värisen pöytälevyn tai jatkolevyn esimerkiksi Home4You-merkin mallistosta.

– Kokoontaitettavat tuolit ja pöytä voidaan ottaa esille tarvittaessa. Muulloin voit säilyttää niitä vaikkapa varastossa, kaapissa tai lasitetulla terassilla.

– Jos keittiössäsi on saareke tai taso, jonka alla on tilaa, hanki korkeat jakkarat. Saat lisää istumapaikkoja jo olemassa olevan pöytätason ääreen.

– Hanki matalia, pinottavia jakkaroita. Jakkarapinoa voi säilyttää suuren ruokapöydän tai keittiötason alla tai vaikkapa vaatehuoneessa. Siirrä jakkaroita pöydän ääreen silloin, kun kaikille vieraille ei muuten riitä istumapaikkaa.

Joskus ruokaryhmän koko tai malli on vääränlainen suhteessa käytettävissä olevaan tilaan ja silloin paras ratkaisu on vaihtaa ruokaryhmä käytännöllisemmäksi. Uusi ruokailuryhmä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Keittiön kalusteet ovat usein myös tarpeellisia lahjoja esimerkiksi lapsuuden kodistaan omilleen muuttavalle opiskelijalle.