5 syytä, miksi lainojen ja luottokorttivelkojen yhdistäminen kannattaa

Kuva:

MAINOS -

Lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy luottokorttivelkaa, osamaksusopimuksia tai kulutusluottoja. Tiesitkö, että voit säästää huomattavia summia yhdistämällä kaikki velkasi?

Kotimainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta Sortter vinkkaa 5 syytä, miksi useiden kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen yhdistäminen kannattaa. Vinkkien avulla voit säästää selvää rahaa ja hallita omaa talouttasi paremmin.

Lainojen yhdistämisessä jo olemassa olevalle velalle, kuten luottokorttiveloille, kulutusluotoille sekä osamaksusopimuksille tarjotaan uusi laina, jolla aiemmat yksittäiset velat maksetaan pois. Näin voimaan jää vain yksi laina eikä velkoja tarvitse lyhentää moneen eri paikkaan. Velkojen yhdistämistä kutsutaanyhdistelylainaksi.

– Jos lainoja ja luottoja on monta, on suositeltavaa laskea yhteen niiden korot, laskutuslisät ja tilinhoitomaksut. Näin voit verrata olisiko kaikkien luottojen yhdistäminen sittenkin taloudellisesti järkevämpää kuin maksaa yksittäisiä luottojen kuukausieriä, Sortterin markkinointijohtajaLauri Miettinen sanoo.

1. Keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitokulut kuukaudessa

Yhä useampi pankki ja rahoituslaitos tarjoaa nykyisten velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Kilpailun ansiosta yhdistelylainan kuukausierä, korko sekä muut lainakustannukset voivat olla merkittävästi aiempia luottokortti- tai lainasopimuksia edullisemmalla tasolla.

Yhdistelylainan kuukausierä voi myös olla pienempi kuin mitä se olisi erikseen maksettaessa.

– Lainojen yhdistäminen tuo asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa, Miettinen kertoo.

Kun yhdistät useita luottoja yhdeksi lainaksi, vältyt monilta päällekkäisiltä laskutuslisiltä sekä tilinhoitomaksuilta, jolloin lainan muutkin kulut usein pienenevät.

2. Kuukausierään on mahdollista saada joustoa

Yhdistelylaina tarjoaa usein edullisemmat lainaehdot verrattuna yksittäisten luottojen maksamiseen.

Yhdistelylainojen maksusuunnitelmissa on yleensä tarjolla joustoa.Kun lainoja, luottokorttivelkaa ja osamaksusopimuksia yhdistetään, on uusi laina mahdollista mitoittaa oman talouden mukaan.

Näin lainan kuukausilyhennys ei muodostu kerralla liian suureksi. Voit myös halutessasi pidentää lainan maksuaikaa elämäntilanteesi mukaan. Lainan takaisinmaksua on kuitenkin mahdollista aikaistaa, jos taloudellinen tilanteesi yllättäen paranee.

3. Pienempi korko

Kun yhdistät lainat, on uuden lainan kokonaiskorko usein pienempi kuin mitä se olisi yksittäisissä maksusopimuksissa yhteenlaskettuna.

Lainan korko määräytyy pankin tekemän riskiarvion lisäksi myös haetun lainasumman mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä varmemmin saat yhdistelylainan pienellä korolla. 

4. Tuo selkeyttä talouteen

Yhdistämällä velat sinun on mahdollista säästää selvää rahaa. Luoton kokonaiskustannukset pienenevät sekä taloudenhoitaminen helpottuu huomattavasti, kun jatkossa sinun tarvitsee huolehtia vain yhden lainan takaisinmaksusta.

– Säästäminen ja omasta taloudesta huolehtiminen ovat tärkeä osa monen ihmisen arkea. Yhdistämällä luotot voit saada vuositasolla hyvinkin suuria säästöjä sekä taloudellista mielenrauhaa, Miettinen tiivistää.

5. Lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa

Lainojen yhdistäminen tapahtuu vaivattomasti.

Ensin sinun täytyy tietää nykyisten lainojen kokonaiskustannukset. Kustannuksia ovat: jäljellä oleva velkasaldo, lainan marginaali, nimelliskorko sekä muut kulut, kuten tilinhoitomaksut. Löydät tiedot esimerkiksi viimeisimmästä laskustasi sekä luottoehdoista.

Kun haettava lainasumma on selvillä, kannattaa laina kilpailuttaa vertailemalla eri pankkeja ja luotonmyöntäjiä saadaksesi edullisen yhdistelylainan. Voit kilpailutta yhdistelylainan itse tai käyttää kotimaisen Sortterinilmaista lainavertailua. Kun täytät lainahakemuksen Sortterin palvelussa, voit saada kymmeniä lainatarjouksia, joista valita.

– Kilpailutus on kuluttajalle pieni vaiva, mutta voi tuoda rahanarvoiset säästöt. Nopeimmillaan voit saada tarjouksen yhdistelylainastamuutamissa minuuteissa hakemuksen täyttämisen jälkeen, Miettinen sanoo.

Tutustu yhdistelylainaan ja täytä lainahakemus nyt