8 tapaa suojata Google Chrome -selain

Kuva:

MAINOS - surfshark.com -

Vaikka Firefox sai vuoden 2019 turvallisimman selaimen palkinnon, rakastamme silti Google Chromea, eikö totta? Eikä selaimen vaihtaminen ole kovin helppoa, varsinkaan jos sitä on käyttänyt jo jonkin aikaa. Älä kuitenkaan tunne syyllisyyttä siitä, ettet käytä turvallisinta selainta, sillä voit silti toteuttaa seuraavia toimia varmistaaksesi, että selaimesi tietoturva on parhaalla mahdollisella tasolla.

1. Rajoita synkronoituja kohteita

Käytämme Google Chromea kaikilla laitteillamme, joten synkronoimme usein kaikki laitteemme, jotta kaikki tiedot (kirjautumistunnukset ja salasanat, kirjanmerkit jne.) ovat aina saatavillamme. Tämä jatkuva tietojen jakaminen voi kuitenkin vaarantaa tietoturvan, joten rajoita synkronoinnin määrää.

Tee tämä napsauttamalla Chromen oikeassa yläkulmassa olevia kolmea pistettä ja sittenAsetukset > Lisäasetukset > Synkronointija muut Google-palvelut.

2. Salaa synkronoidut tiedot

Samassa valikossa, eliAsetukset > Lisäasetukset > Synkronointi ja muut Google-palvelut, on muitakin vaihtoehtoja synkronoitujen tietojen salaamiseen. Valitse vaihtoehtosalaa synkronoidut tiedot omalla salasanallasi. Seuraavaksi valitse salasana (eri kuin Google-tilisi salasana).

Tämä lisää lisäturvaa kysymällä salasanaa joka kerta, kun Google Chrome haluaa synkronoida tietosi.

3. Säädä sisältöasetuksia

Siirry kohtaanAsetukset > Lisäasetukset ja valitse Sivuston asetukset (kohdassa Tietosuoja ja turvallisuus). Tämä osio on erittäin tärkeä turvallisuutesi kannalta; siellä määrität, mitä tehdä evästeiden, JavaScriptin, laajennusten, ponnahdusikkunoiden ja muiden asioiden kanssa.

4. Muuta salasanasi asetukset

Varmista kohdassaAsetukset > Lisäasetukset > Salasanat, että Tarjoa salasanojen tallentamista ja Automaattinen kirjautuminen ovat molemmat pois päältä. Vaikka tämä tarkoittaisi, että sinun on muistettava salasanasi ja kirjauduttava sisään joka kerta, kun menet tietylle verkkosivustolle.

5. Muuta Google Chromen järjestelmäasetuksia

Jos olet huolissasi yksityisyydestä verkossa, suosittelen lämpimästi poistamaan valinnan Jatka taustasovellusten suorittamista, kun Google Chrome on suljettu. Tämä sulkee kaikki sovellukset, kun poistut Chromesta, ja estää ilmoituksia (kuten Gmailia, Facebookia jne.) pääsemästä työpöydällesi. Löydät tämän asetuksen kohdastaAsetukset > Lisäasetukset > Järjestelmä.

6. Käytä Incognito-tilaa

Jos et missään nimessä halua riskeerata tietoturvaasi, voit ajaa jokaisen istunnon Incognito-ikkunassa. Monet työpöytäympäristöt mahdollistavat Chromen avaamisen Incognitossa ilman, että sinun tarvitsee ensin käynnistää Chromea ja avata uusi Incognito-ikkuna. Voit myös napsauttaa Google Chrome -valikon 3 ellipsiä ja napsauttaa sitten Uusi Incognito-ikkuna tai painaa pikanäppäintä Ctlr+Shift+N.

7. Sammuta Googlen toiminnanohjaus

Google Chrome ei ainoastaan tallenna selaustietojasi, vaan myös Google itse tallentaa ne aina, kun olet kirjautunut Google-tilillesi. Tämän oletusarvoisesti aktivoidun vaihtoehdon voi helposti poistaa käytöstä. Voit tehdä sen siirtymällä tilisi toimintojen hallinta -vaihtoehtoon tästä linkistä ja poistamalla vaihtoehdon käytöstä.

Voit myös määrittää monia muita aktiivisuuteen liittyviä osia. Jos sinulla on aikaa, kannattaa tutustua niihin perusteellisesti, sillä ne ovat todella hyödyllisiä (ja tulet yllättymään siitä, kuinka paljon Google tietää sinusta).

8. VPN tarjoaa yksityisyyttä Chrome-selaimellesi

VPN piilottaa oikean IP-osoitteesi. Tämä on erityisen kätevää, jos sinulla on staattinen IP-osoite, sillä mainostajat ja muut seurantalaitteet voivat käyttää IP-osoitettasi yhdistääkseen verkkotoimintasi. Näin varmistat nimettömyytesi Google Chrome -selaimen käytön aikana.

Tätä voidaan käyttää kohdennettujen mainosten tarjoamiseen hajanaisesti. Jos esimerkiksi olet ostamassa sähkötyökaluja verkossa. Saatat etsiä tuotteita, tarkistaa jälleenmyyjiä ja ehkä katsoa pari YouTube-videota. Kun IP-osoitteesi on paljastunut, mainostajat voivat helposti tarjota sinulle lisää sähkötyökaluja koskevia mainoksia kohdentamalla osoitteesi. Juuri tästä syystä näet samoja mainoksia yhä uudelleen ja uudelleen selatessasi Google Chromella.

Useimmiten VPN-yhteyden katkaiseminen ja uudelleen yhdistäminen antaa sinulle uuden IP-osoitteen. Vaikka internet-pakettisi tarjoaisi sinulle jatkuvasti muuttuvan dynaamisen IP-osoitteen, selaustesi aktiivisuus voidaan silti yhdistää sinuun, koska palveluntarjoajallasi on rekisteri toiminnasta. Hyvä VPN ei säilytä lokitietoja tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Muista kuitenkin, että kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät ole turvallisia. Jotkut tallentavat tietosi tietokantaansa, ja annat heille kaikki henkilö- ja taloustietosi. Luotettavan VPN:n löytäminen selaimellesi on usein vaikeaa. Voit käyttääSurfsharkin sivua ladataksesi yhden parhaista VPN-palveluista Chromelle.