Mielipiteet

Ahti Hannulan mielipidekirjoitus Korpelan Voiman yhtymävaltuustosta — Kysymys on henkilöitten osaamisesta, ei asuinkunnasta

Onko Korpelan toiminta ja onnistuminen ollut sillä tasolla, että muutoksia ei tarvita? Itse olisin ollut valmis viemään henkilövalinnat hallituksen osalta omistajakuntiin harkittavaksi. Tähän ei kuitenkaan tuntunut olevan valmiuksia, ja olisihan siihen aikaakin kulunut.

Puheenjohtajuudesta äänestämiseen valmiutta oli. Sitä en tiedä, miksi listavaaliin päädyttiin, kun kukaan ei sellaista vaatinut.

Hallituksen puheenjohtajan pesti tuossa kuntayhtymässä on pitkään jatkuneista eripuraisuuksistakin johtuen vaativa ja toimintaa seurataan suurennuslasin kanssa. Teki niin tai näin niin sanomista näyttää tulevan. En usko siihen suurta hinkua olevan kenelläkään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussopimuksen mukaan yhtymän hallituksen, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitsee yhtymävaltuusto. Mikäli hallituksen toiminnassa ei olisi ollut kritisoitavaa, ei tähänkään valintaäänestykseen olisi ollut tarvetta.

Korpelan hallitustyöskentelyssä näyttäisi olevan lähes perinne sellainen, että vika ja syyllinen on aina jossain muualla kuin hallituksessa. Peilin eteen ei mennä vahingossakaan miettimään että olisiko omassa toiminnassa toivomisenvaraa.

Minulla, sen kummemmin kuin muillakaan sieviläisillä, ei ole mitään kannuslaisia tai toholampisia vastaan.

Kun hallinnon toiminnassa on ongelmia riittänyt koko tämän kauden ajan, voidaanko odottaa, että samoilla henkilöillä, samoin toimimalla, päästäisiin jotenkin erilaiseen tulokseen? Mielestäni ei ja siksi esitin puheenjohtajaksi henkilöä, jonka osaamisen tiedän ja johon äänestystuloksesta päätellen uskoi moni muukin.

Minulla, sen kummemmin kuin muillakaan sieviläisillä, ei ole mitään kannuslaisia tai toholampisia vastaan. Tämä kuntayhtymän toiminta kuitenkin tulisi jotenkin saada normaalitilaan. Siinä on kysymys enemmän henkilöistä ja heidän osaamisensa ja yhteistyökykynsä tasosta kuin asuinkunnasta tai poliittisesta viiteryhmästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun näistä Korpelan Voiman luottamuspaikoista kuntavaalien jälkeen alettiin neuvottelemaan, esitin Sievin palaverissa, että valittaisiin henkilöitä, jotka eivät olisi olleet kovin keskeisesti aiemmissa ristiriidoissa mukana. Olisi ehkä paremmat mahdollisuudet työrauhaan. Tämä ei kuitenkaan eri syistä toteutunut, ja vaikeaa on ollut. Ehkäpä tuossa viimeisessä yhtymävaltuustossa jotain paineen purkautumista tapahtui.

Äänestykset on äänestetty ja valinnat tehty, joten pulinat pois ja toiveikkaana eteenpäin. Keskusteluja en tämän enempää millään foorumeilla lähde käymään Korpelan asioista. Siihen meillä luottamushenkilöinä on kyllä mahdollisuus kokouksissakin, ja puhelimetkin on keksitty.

Kirjoittaja on Sievin kunnanvaltuuston puheenjohtaja (kesk.).

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä