Kotimaa

Anna-Maja Henriksson: Haluamme jatkaa keskusteluja nimen omaan maahanmuutosta ja saada hallitusohjelmaan asioita, jotka ovat kaikkien puolueiden hyväksyttävissä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti lauantaina tiedotustilaisuuden puoluetoimistollaan hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Puolueen eduskuntaryhmä oli ollut aamusta lähtien koolla ottamassa kantaa hallitusneuvottelujen maahanmuuttoa ja ilmastopolitiikkaa käsitteleviin pohjapapereihin.

Muut hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet ovat hyväksyneet kirjaukset, mutta RKP vei ne eduskuntaryhmänsä käsittelyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mikään ei ole valmista ennen kuin kaikki on valmista, Henriksson totesi.

– Kuten eilen sanoin, missään vaiheessa RKP ei ole kuitannut maahanmuuttoa koskevaa paperia.

RKP haluaa jatkaa keskusteluja nimen omaan maahanmuutosta ja saada ohjelmaan asioita, jotka ovat kaikkien puolueiden hyväksyttävissä, puolueen puheenjohtaja kertoo tiedotustilaisuudessa.

– Koemme sen niin, että nämä neuvottelut jäivät vähän puolitiehen, eikä meitä ole ehkä kuultu sillä lailla kuin olisimme halunneet, mutta olemme myös ymmärtäneet tilanteen vakavuuden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eduskuntaryhmä keskusteli Henrikssonin mukaan ehdotetuista ilmastolinjauksista hyvin yksityiskohtaisesti.

– Ilmastoasiat eivät tässä nyt hyväksymässämme paperissa ole ehkä sellaisia, jotka RKP olisi näin kirjannut, mutta tämä paperi on kuitenkin kirjoitettu kaikkia kuunnellen, Henriksson kertoi.

Ilmastopolitiikkaa koskeva linjaus on siis Henrikssonin mukaan RKP:lle hyväksyttävissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi aiemmin puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä, että perussuomalaiset eivät enää voi joustaa tehdyistä kirjauksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henriksson kertoi tiedotustilaisuudessaan, ettei ole ehtinyt vielä keskustella tilanteesta Purran kanssa. RKP:n eduskuntaryhmän kokous venähti yli neljän tunnin mittaiseksi. Henki oli Henrikssonin mukaan "rakentava mutta vakava".

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei tuoreeltaan kommentoinut RKP:n päätöstä. Orpon esikunnasta kerrottiin kuitenkin, että seuraavaksi hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden puheenjohtajat kokoontuvat Säätytalolla.

Neuvottelulähteiden mukaan maahanmuuttolinjauksista ei enää keskustella asiaa käsitelleessä ryhmässä, vaan asia siirretään puheenjohtajien käsittelyyn.

Päivitetty tekstiä kauttaaltaan klo 15.42.

Lisää aiheesta