Kolumnit

Antti Savelan kolumni: Huumorin kukka kaunistaa kunnankin toimintaa ‒ Kreisijärvi ja muita nähtävyyksiä

Kirjoittelin huumorijuttua (Keskipohjanmaan verkkolehti 23.5.) siitä, että MTV3:n Suurmestari ohjelmassa oli mainittu Haapajärven kaupunki oikein nimeltä. Ohjelmassa koomikot heittivät tikkaa ja tekivät sen jälkeen pikavauhtia 15 minuutissa “mainosvideon” tikan osoittamasta kaupungista. Kuinka ollakaan suosikkikoomikko Kalle Lambergin tikka osui Haapajärven kohdalle Suomen kartassa.

Tämä on aiheuttanut luonnollisesti jos jonkinlaista hauskuutta Haapajärvellä ja varmasti myös naapurikunnissa. Vilpitöntä inhimillistä huumoria tarvitaan myös kuntapolitiikassa. Esimerkiksi naapurikunta Reisjärvi on vitsaillut Kreisijärvi kyltistään ja meteoriitista, joka laskeutui Reisjärven maastoon viime vuonna. Taivaan tuliaisen etsintään kunta valjasti oikein virallisen kilpailun. Idea oli hyvä ja oikeenkin kannatettava.

Haapajärvi on pikkunätti ja huumorintajuinen kaupunki, jossa ihmiset eivät ota itseään liian vakavasti. Muistiin palautuu Aution perheen vetämä Junttilantia Autiorannalla 90-luvulta. Yhtenä kesänä Haapajärvellä järjestettiin leikkimielinen junttiseminaari, johon osallistui silloinen tv-persoona Aune, ja kaupunginjohtaja poseerasi Keskipohjanmaan haastattelussa heinänkorsi suussa. Kukaan ei moittinut. Kaikilla oli hauskaa, samoin kuin silloin kun Nilsiän öljysheikki vieraili paikkakunnalla. Toki hauskuutta osataan pitää monilla muillakin paikkakunnilla, mutta ne ovat toisen pakinan aiheita ne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Parisenkymmentä vuotta sitten Haapajärvellä keksittiin “vähän“ kaukaa haettu ajatus teekaupungista. Tämän jälkeen Haapajärvellä on vieraillut niin japanilaista teeasiantuntijaa kuin englantilaista virallista teenmaistajaa monta muuta teen ystävää unohtamatta. Teeajatus sai alkunsa vuosituhannen vaihteessa Keski- ja Etelä-Euroopassa pyörivän jääteemainoksen innoittamana. Mainoksen kuvausryhmä oli käynyt Rukalla kuvaamassa ja materiaalia viimeistellyt espanjalainen mainostoimisto mietti, mihin mainoksessa talvella lumikinosten keskellä seikkailevat nuoret paikallistaa. Espanjalaisen mainostoimiston Suomen yhteistyökumppanilta sain tietää, että mainostoimistossa oli katsottu Suomen karttaa ja löydetty sieltä mahdollisimman kylmältä ja eksoottiselta espanjalaiseen makuun vaikuttava nimi ‒ Haapajärvi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä