Palkittu keittiömestari Hannu Ritola palvelee Kokkola Golfin asiakkaita koko kesäkauden ajan.

Kokkola sai uuden ruokaparatiisin: artesaanileipää, ylikypsää possua ja rehellistä rakkautta ruokaan

Kokkolan Golf -ravintolan keittiössä häärii nyt mies, jolla on repussaan roppakaupalla kokemusta, tarinoita ja tinkimätöntä intohimoa ruokaan. Keittiömestari Hannu Ritola on nyt asettunut Kokkolan golfkentän rauhaan – mutta vain maiseman osalta. Keittiössä tapahtuu.

– Me halutaan tehdä tätä vähän eri tavalla. Simppeliä, mutta laadukasta. Makua pitää olla – ja raaka-aineet kunnossa, Ritola sanoo.

Kokkolan Golf -ravintola panostaa raaka-aineiden laatuun ja paikallisuuteen. Mahdollisuuksien mukaan hankinnat tehdään suoraan läheltä: tuttujen tuottajien kautta, ilman välikäsiä.

– Kun ostot ovat omissa käsissä, hinnat voidaan pitää maltillisina ja silti tarjota huippulaatua, Ritola kertoo.

Italialaistyylinen artesaanileipä, ylikypsä possu ja raikas salaatti hivelevät makunystyröitä.

Yksi uudistuneen ravintolan ehdottomista vetonauloista on artesaani-possu – rehellinen ja rustiikkinen annos, jossa yhdistyy makujen runsaus ja laadukas käsityö. Annos sisältää rapeaa italialaistyyppistä artesaanileipää, itse tehtyä remouladea, pikkelöityjä jalapeñoja ja ylikypsää, pinnalta rapeaksi paistettua possua. Annoksen kruunaa raikas kesäsalaatti, jossa maistuvat marjat ja balsamico.

-Tämä on juuri sitä ruokaa, mitä itsekin haluan syödä – maanmainiota, Ritola sanoo.

Ravintolan menu nojaa kauttaaltaan rustiikkiseen, herkulliseen ruokaan. Listalta löytyy myös kotimaisesta naudasta paistetut burgerit sekä palkittu lohiannos, joka vei voiton seudun parhaasta annoksesta EAT&OUT -kilpailussa.

Ritolan filosofian ytimessä on avoimuus – niin resepteissä kuin asiakaskohtaamisissa.

– Haluan kulkea ruokasalissa ja jutella ihmisten kanssa. Kysyn, mitä he kaipaavat.

Ja mikä tärkeintä: Kokkolan Golf -ravintola ei ole vain golfareille. Ravintola toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi.

– Täällä ei tarvitse tuntea sääntökirjoja tai omistaa mailoja. Riittää, että on nälkä. Tervetuloa vaikka pyörällä – ja parhaassa tapauksessa taksilla kotiin, Ritola virnistää.

Kesällä keittiössä kehitetään muun muassa kansainvälisiä perjantaierikoisuuksia – yllätyksiä, jotka kannattaa tulla maistamaan.

FAKTA

Golf Ravintola

Hepo-Ventuksentie 2, 67800 Kokkola

Löydät uutuudet, tapahtumat ja aukioloajat verkkosivuiltamme.

https://kokkolangolf.fi/palvelut/ravintola/