Kokkola-lehti

Beach volleyn harrastajilla on aina hauskaa - Camping-alueen beach volley-kentillä on tänä kesänä riittänyt vilskettä

Seija Malkamäki, Jenna Ketonen ja Terhi Nygård ovat pitkään harrastaneet beachvolleyta. Seura on aina parasta ja aina saa pelikaverin, kolmikko toteaa. Kuva: Roy Frilund

Yhä useampi lajia harrastaa ja tänä kesänä rantalentopalloa voi pelata ja käydä kokeilemassa vielä lähes kuukauden ajan.

– Tämä on laji, jossa saa olla ulkona ja aina saa pelikaverin, pitkään lajia harrastaneet Seija Malkamäki, Jenna Ketonen ja Terhi Nygård toteavat.

– Täällä seura on aina parasta. Pelien ja harjoitusten jälkeen jäädään vielä juttelemaan ja venyttelemään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jenna Ketonen on lajia harrastanut lähes 20 vuotta, joista viime vuosina enemmän tosissaan. Terhi Nygård aloitti noin 18 vuotta sitten ja myös hän viime vuosina enemmän tosissaan. Kolmikosta Seija Malkamäki on pisimpään beach volleyta harrastanut.

– Ensimmäiset pelit pelasin Laajalahdessa ennen kuin campingalueen kenttiä vielä oli, Malkamäki muistaa.

Campingalueelle tuli ensin yksi kenttä, sitten yksi lisää ja nyt kenttiä on yhteensä seitsemän.

Malkamäki, Ketonen ja Nygård ovat kaikki tulleet lajiin lentopallon kautta. Se on luonnollinen siirtymä useimmille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Varsinkin naiset tulevat lentopallon kautta. Tänä kesänä on ollut paljon uusia miespelaajia, joista moni pelaa jääkiekkoa, Jenna Ketonen kertoo.

– Iltaisin olen usein nähnyt täällä nuoria pelaajia, jotka pelaavat ihan kuusi vastaan kuusi ja pitävät hauskaa, Malkamäki kertoo.

Pelaajamäärä on nousussa, esimerkiksi Kokkola Beach Volleyn järjestämiin Viikkobiitseihin on yhteensä osallistunut lähes 100 naista, miestä sekä junioria.

– Tässä lajissa pituus ei hirveän paljon ratkaise. Tekniikka ja sijoittuminen ovat tärkeintä. Alusta on myös nivelystävällinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Moni käy ihan vaan katsomassa ja sen jälkeen kiinnostuu.

KBV:lla on tietty määrä vakiovuoroja, mutta aina löytyy tilaa myös muille kiinnostuneille.

– Aikoja löytyy ja niitä voi varata Webtimmin kautta Kokkolan kaupungin liikuntapalvelun sivuilta.

Tänä kesänä kentät ovat auki vielä lähes kuukauden ajan. Kausi on lyhyt, siitäkin huolimatta, että ensimmäiset pelaajat aloittavat jo toukokuussa, joskus jopa huhtikuussa.

Kaupunki omistaa kenttäalueen ja verkot, mutta muuten kenttien kuntoon laitosta huolehtii KBV.

– Kentät vaativat huoltoa. Suuren kiitoksen ansaitsee Päivö ”Päkä” Kivistö, joka teki lanat, joilla kentät lanataan.

KBV:n järjestämä Viikkobiitsi jatkuu vielä elokuun ajan ja huipentuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin järjestetään King ja Queen-lopputurnaus. Tulevana viikonloppuna voi myös käydä seuraamassa Venetsiabeach-turnausta.

Kokkola Beach Volley haaveena on järjestää SM-osakilpailu. Se tosin vaatisi, että alueelle saataisiin katsomo, mielellään myös lisäkenttiä.

Nygård ja Ketonen ovat tänä kesänä osallistuneet Viikkobiitseihin sekä Himangalla järjestettyyn turnaukseen. Malkamäki osallistui, Viikkobitsien lisäksi, Tampereen Masterskisoihin, joissa voitti kaksi EM-kultaa, 60-vuotiaiden sarjassa sekä 55-vuotiaiden mixedsarjassa, yhdessä puolisonsa Juho Kauppisen kanssa.

Terhi Nygård on KBV:n hallituksen jäsen, Seija Malkamäki varajäsen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä