Mielipiteet

Kirjoittajan mielestä kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah (kuvassa oikealla) ei ole hallitusneuvotteluissa puolustanut ihmisoikeuksia. Kuva: MAURI RATILAINEN

Christer Häggqvistin mielipidekirjoitus: Kristillisdemokraateille näyttää sopivan kristillisen etiikan vastainen politiikka

En voi lakata ihmettelemästä kristillisdemokraattisen puolueen käyttäytymistä käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah esiintyy jatkuvasti hyväksyvä hymy huulillaan ja kertoo, että kaikki neuvotteluehdotukset sopivat kristillisdemokraateille, riippumatta siitä, että perussuomalaisten vaatimukset sotivat sekä kansainvälistä lainsäädäntöä että kristillistä ja länsimaista etiikkaa vastaan.

Kristillisdemokraateilla olisi ollut loistava tilaisuus ratsastaa RKP:n yrityksellä vaalia länsimaisen oikeusvaltion periaatteita. Essayah olisi ainakin voinut sovittaa ilmeensä vastaamaan sitä vakavaa tilannetta, jota perussuomalaisten ihmisvihamielinen esitys edustaa. Hän olisi voinut tehdä selväksi, että ihmisoikeuksilla ja nykyaikaisella länsimaisella moraalikäsityksellä on keskeinen merkitys myös kristillisdemokraattisen puolueen ”puolueraamatussa”. Sen perusteella miten puolue on toiminut hallitusneuvotteluissa, näin ei ole.

Onko jatkossa mitään syytä ylläpitää tällaista ”kristillistä puoluetta”, politiikan tuuliviiriä, jonka näemme käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Te olette maan suola. Mutta jos suola menettäisi tehonsa, millä sitten suolattaisiin? Se ei kelpaisi enää mihinkään, ja se heitettäisiin maahan ihmisten tallattavaksi.” (Matteus 5:13)

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä