Kokkola-lehti

Elokuvakuvaukset hyvässä vauhdissa - Mystical Production työstää ensimmäistä kokopitkää elokuvaansa

Kaikkinensa elokuvan työryhmässä on mukana tavalla tai toisella noin 70 henkilöä. Kuva: Lyyra Puustinen

– Kyseessä on reilun tunnin mittainen seikkailukomedia, jossa pappi saapuu keskiajalta vahingossa nykyaikaan aiheuttaen pientä hämminkiä tämän päivän polttareissa. Elokuvassa sellainen vanhoillinen konservatiivisuus kohtaa avarakatseisuuden, joka saa aikaan hulvattomia tilanteita, kertoo Mystical Productionin puheenjohtaja, sekä elokuvan tuottaja-ohjaaja Roni Isopahkala.

Idea aiheesta oli Isopahkalan mukaan lojunut pitkään muiden ideanpoikasten seassa pöytälaatikossa. Kun Isopahkala oli päättänyt lähteä toteuttamaan juuri tätä ideaa, ajatuksissa oli alkujaan toteuttaa se lyhytelokuvana.

– Hain tuotantoon Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta apurahaa ja sain sen. Tässä vaiheessa mukaan projektiin liittyi Tuukka Salo, jonka kanssa yhteisiä erilaisia projekteja on tehty aikaisemminkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Salo toimii tässä produktiossa ohjaaja-käsikirjoittajana.

– Kynän kautta itsensä ilmaisu on itselleni luonnollista, olen pohdiskeleva ihminen. Sen takia onkin siistiä, kun omia pohdintojaan elämästä ja ihmissuhteista voi tuoda ilmi tällaisen elokuvan kautta.

Mystical Production on hankkinut elokuvaan mukaan useita yhteistyökumppaneita sekä tehnyt muutenkin yhteistyötä eri tahojen kanssa.

– Näin olemme saaneet homman niin sanotusti toimimaan. On ollut upeaa, kun tähän on lähdetty mukaan niin avoimin mielin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Isopahkala ja Salo kertovat varsinaisen elokuvatyöryhmän olevan mukana talkoomeiningillä.

– Kaikki ovat enemmän tai vähemmän harrastajia, mutta on tuotannossa mukana myös ammattilaisiakin.

Kaikkinensa työryhmässä on mukana tavalla tai toisella noin 70 henkilöä.

– Olemme onnellisia niistä kaikista pienimmistäkin yksittäisistä teoista, jotka mahdollistavat tämän elokuvan toteutumisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolassa elokuvaa on kuvattu torilla, Suntin varrella, Kaarlelan kirkossa ja Kirkonmäen kotiseutumuseon alueella. Kuvaukset jatkuvat edelleen.

– Kuvauspaikkojamme sijaitsee myös Etelä-Pohjanmaalla, esimerkiksi Jalasjärvellä olimme yhdessä lokaatiossa useamman päivän.

Elokuvan kuvaukset ovat edenneet noin puoleen väliin. Kaksikko on hyvillään hyvin etenevästä aikataulusta.

– Mutta myönnettävä on, että sellaista puoliväliväsymystä on vähän ilmassa. Se on tällaisissa pitkissä projekteissa aika normaalia.

Elokuvakuvaukset ovat keränneet jonkin verran uteliaita ympärilleen.

– Mutta ei heitä kuitenkaan häiriöksi asti ole ollut. Ihmiset ovat uteliaita ja hyvä niin koska on hienoa, että tekemisemme herättää kiinnostusta!

Isopahkala ja Salo toteavat kuvauksissa vallitsevan hyvä tunnelma, koska elokuvaa työstää mahtava porukka ja hauskaa riittää.

– Olemme iloisia voidessamme tarjota tällaisen mahdollisuuden ihmisille sillä ajatuksella, että aikuinenkin voi heittäytyä jonkin aivan uuden asian vietäväksi.

Kaksikko toivoo, että elokuvaprojektissa mukana olo on osallistujilleen vapauttava kokemus, jolloin arjen pystyy sulkemaan ulkopuolelle ja unohtaen sen hetkeksi.

– Meille on tärkeää, että voimme yhdistää ihmisiä täällä Kokkolan seudulla yhteisen tekemisen merkeissä.

Seikkailukomedia nykyajassa toilailevasta papista valmistuu tämän hetken suunnitelmien mukaan kevään 2024 aikana.

Kaikkinensa elokuvan työryhmässä on mukana tavalla tai toisella noin 70 henkilöä. Kuva: Lyyra Puustinen
”On ollut upeaa, kun tähän on lähdetty mukaan niin avoimin mielin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä