Paikallisuutiset

"Emme anna vihan voittaa" – Kokkolalaislähtöinen pastori Patrick Tiainen joutui homofobisen hyökkäyksen kohteeksi Tallinnassa

Tiainen oli ollut puhumassa Baltic Pride -tapahtuman päätöspäivän tilaisuudessa

Kokkolasta kotoisin oleva Patrick Tiainen perusti 2010-luvun alussa Uskon sana -liikkeen. Vahvasti karismaattinen liike keräsi kannattajia. Tiainen toimi liikkeen keulakuvana siihen asti, kun kaksoiselämä kävi liian raskaaksi

Suomalaisen pastorin kimppuun on hyökätty homobaarissa Viron pääkaupungissa Tallinnassa. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut kokkolalaislähtöinen Patrick Tiainen on kertonut tapahtuneesta Instagramissa.

Tiainen oli ollut puhumassa Bar X:ssä Baltic Pride -tapahtuman päätöspäivänä järjestetyssä tilaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olin juuri pyytänyt anteeksi läsnäolijoilta sitä, miten Jumalan nimissä on satutettu ja loukattu, kun nuori mies astui paikalle kysyen missä homo pastori on, Tiainen kirjoittaa.

– Hän löi ja pyrki puukottamaan, mutta torjuin kädellä niin, että puukko sivalsi vain silmäkulmaa ja käsivartta.

Tiainen kertoo, että hänen ystävänsä torjui toisen iskun. Mies saatiin lopulta maihin, mutta hän huusi Tiaisen mukaan edelleen Jumalan kostoa.

Tiainen ja hänen ystävänsä saivat hyökkäyksessä lieviä vammoja. Pastori kertoo useiden kasvojensa luiden murtuneen. Hän kiittelee päivityksessään sivullisia rohkeasta toiminnastaan sekä poliisia ja hoitohenkilökuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme anna vihan voittaa, Tiainen summaa.

Lue Tiaisen koko Instagram-päivitys:

Tapahtuman sponsorina toiminut paikallinen homoseksuaalien kristittyjen ryhmä kertoo Facebookissa, että yhteensä kolme ihmistä vietiin päivystykseen.

Tilaisuus oli alkanut iltapäivällä kello kahden aikoihin suositussa homobaarissa kaupungin keskustassa. Kesken tilaisuuden baariin oli astunut venäjää puhunut hyvin pukeutunut nuori mies. Ryhmän mukaan mies ei ollut humalassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pöytään istunut tulokas oli kysynyt, kuka puhuja on. Tämän jälkeen hän oli hyökännyt pastorin kimppuun, hakannut tätä ja heittänyt veitsen tätä kohti, ryhmä kertoo.

Tapahtumaan osallistuneet henkilöt ja baarimikot olivat pysäyttäneet miehen ja pitäneet häntä aloillaan, kunnes poliisi ja kaksi ambulanssia oli saapunut paikalle.

Hyökkääjä oli ryhmän mukaan Venäjän kansalainen, joka huusi muun muassa Jumalan vihaavan homoseksuaaleja. Ryhmä kuvailee hyökkäystä viharikokseksi, jolla oli uskonnollinen motiivi.

Virolaisten Postimees-lehden ja Delfi-uutissivuston mukaan poliisi on vahvistanut hyökkäyksen. Poliisin edustajan mukaan hälytyskeskus sai ennen kello kolmea iltapäivällä ilmoituksen, jonka mukaan 25-vuotias mies oli hyökännyt 30-vuotiaan miehen kimppuun Tallinnassa.

Hyökkäyksen kohteen lisäksi häntä suojanneet 49-vuotias nainen ja 30-vuotias mies saivat vammoja. Ambulanssi vei kolmikon sairaalaan. Poliisi otti kiinni 25-vuotiaan miehen rikoksesta epäiltynä ja aloitti tutkinnan tapauksesta. Mediat eivät mainitse tarkempia tutkintanimikkeitä.

Tapahtuneesta on Suomessa kertonut aiemmin ainakin Iltalehti.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä