Haapajärvellä voit kokea kesää parhaimmillaan – niin luontokohteissa kuin historiaan paneutuen

Haapajärvi tarjoaa hyvin monipuolisesti erilaista koettavaa.

Kesän kauneutta näkyy muun muassa näin Haapajärvellä.

Jos lähdetään luonnosta liikkeelle, niin Haapajärven alueella on lukuisia kauniita viimeisen parin vuoden aikana rakennettuja retkeilypolkuja. Kaikki reitit on rakennettu siten, että niillä voi kulkea jokamiehenoikeudella, eli kuka tahansa voi nauttia luonnosta polkuja edeten.

Retkeilyalueita on niin erämaahenkisillä alueilla kuin kauniissa joki- ja järvimaisemissa.

Haapajärvellä on maastoltaan monipuolisia retkeilypolkuja.

Kaikki reitit on viitoitettu maastoon, ja kaikkien reittien alussa on infotaulu, jossa lyhyt reittiselostus sekä kartta. Osalla reiteistä on havainto- ja luontotauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta ja historiasta.

Tutustu tarkemmin: Retkeilymaastot Haapajärvellä

Retkeilyn ohella Haapajärvellä voi harrastaa liikuntaa monin eri tavoin. Juuri nyt on avattu esimerkiksi Laurikkalan frisbeegolfrata. Kaupungissa on useita upeita uimarantoja ja jos oikein kunnolla haluaa ottaa hien irti itsestä, kannattaa mennä Kumisevan rinneportaille.

Tutustu tarkemmin: Liikuntapaikat Haapajärvellä

Myös alla videolla otoksia Haapajärven kesästä

Historian havinaa voit kokea Haapajärvellä monin eri tavoin. Ehkäpä tunnetuimpina kohteina ovat museona toimiva presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkoti sekä hiihtäjälegenda Mika Myllylän palkintokokoelma.

K.J. Ståhlberg asui Haapajärvellä lapsuusvuodet noin 4-vuotiaasta 12-vuotiaaseen. Nyt tämä Suomen ensimmäisen presidentin lapsuudenkoti huokuu historiaa Suomen itsenäisyyden alkuajoilta.

K.J. Ståhlbergin museossa aika palautuu noin sadan vuoden päähän.

Entisöitynä ja pappilaksi sisustettuna presidentti Ståhlbergin lapsuudenkoti palvelee arvokkaana historiallisena muistona sekä matkailua että kotiseututyötä.

Tutustu tarkemmin: K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo

Haapajärvisen hiihtäjän, Mika Myllylän (1969 - 2011) palkintokokoelmasta koottu näyttely on esillä Haapajärven kaupungintalon valtuustosalissa.

Naganon olympialaisten kultamitali.

Näyttelyssä ovat esillä kaikki merkittävimmät Myllylän voittamat arvokisamitalit sekä lisäksi arvokisoissa käytettyjä kisa-asuja, hiihtovälineitä ja muuta materiaalia. Mukavana lisänä näyttelyssä voi tutustua myös mestarihiihtäjän lapsuuden ensimmäisiin suksiin ja palkintoon.

Tutustu tarkemmin: Mika Myllylän palkintokokoelma

Teepiknikillä voit kokeilla vaikka melontaa.

Yksi tapa tutustua Haapajärveen on osallistua ohjelmalliselle eväsretkelle. Teepiknik järjestetään tänä kesänä 7. heinäkuuta Ronkaalan rannalla ja pesäpallokentällä. Tapahtuma on kaikille maksuton.

Tutustu: Haapajärvi Teepiknik

Tutustu vielä laajemmin Haapajärven tarjontaan - lue VisitHaapajärvi-lehti