Kotimaa

Hallitus sai kehysriihen päätökseen – seuraa kello 15.30 alkavaa tiedotustilaisuutta täältä

Hallituspuolueiden puheenjohtajat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, valtiovarainministeri Riikka Purra, pääministeri Petteri Orpo ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson median tapaamisessa ennen hallituksen kehysriihineuvotteluja valtion juhlahuoneistossa maanantaina. Kuva: Heikki Saukkomaa

Hallitus on saanut kehysriihensä päätökseen. Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kertoi viestipalvelu X:ssä aamupäivällä, että nuija kopsahti kokouksen päättymisen merkiksi. Hallituspuolueiden puheenjohtajat kertovat päätöksistä tiedotustilaisuudessa kello 15.30.

Voit seurata tiedotustilaisuutta tästä:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallituksen on ollut määrä sopia kehysriihessä noin kolmen miljardin euron menoleikkauksista ja veronkiristyksistä lähivuosien julkisen talouden suunnitelman lisäksi.

Neuvotteluista on tihkunut varsin vähän tietoja julkisuuteen, mutta myös STT:lle on vahvistettu, että yleinen arvonlisävero nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat myöhään eilen.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ei aamulla neuvotteluihin mennessään halunnut ottaa kantaa siihen, pitävätkö tiedot arvonlisäveron nostosta 25,5 prosenttiin paikkaansa. Hän kuitenkin totesi MTV:n uutisille, että arvonlisäveron nostolla ei ole vastaavaa haittaavaa vaikutusta kuin palkkatulojen verotuksen kiristämisellä tai yritysverotuksen kiristämisellä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä