Mielipiteet

Hannu Ahon mielipidekirjoitus: Porvarihallituksen sikariporras ei näe savuverhonsa takaa aamuisin töihin lähtevää lähihoitajaa

Pienituloinen ihminen, sinä joka kamppailet toimeentulon rajamailla, olit sitten palkansaaja, opiskelija tai eläkeläinen. Media povaa kovaa tahtia maahan porvarihallitusta. Onneksi Suomessa saamme kuitenkin käydä demokraattiset vaalit ennen hallituksen muodostamista. Tämä voi olla sinunkin arkesi pelastus.

Kokoomus haaveilee 8 miljardin euron leikkauksista kertomatta kuitenkaan, mistä eurot tullaan ottamaan. Samalla sivulla tuntuu olevan myös perussuomaisten talouspolitiikka. Ollaan leikkaamassa, mutta kohteita ei tietenkään ennen vaaleja kerrota.

Suurituloisia nämä talkoot tuskin tälläkään kertaa koskevat. Edellinen porvarihallitus näytti miten se valtaan päästyään toimii. Sen talouden "tasapainottaminen" noudattaa tuttua kaavaa: leikataan työtätekeviltä ja perusturvanvarassa olevilta ja annetaan verohelpotuksina rikkaille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuntuu ihmeelliseltä, että kun rikkaille antaa, niin se motivoi, ja kun annetaan pienituloisille sen verran, että he tulevat juuri ja juuri toimeen, niin se passivoi? Siinä on oikeiston talousoppi kiteytetty.

Usean miljardin leikkaukset kokoomus ja muu porvaririntama pukee jälleen ennen vaaleja komeisiin kehyksiin. Sopeutetaan ja tehostetaan.

Vaikka valtiontaloutta varmasti tulevina vuosina täytyykin sopeuttaa, on tärkeää kuitenkin milloin ja miten se tehdään.

Mahdollisen porvarijohtoisen hallituksen sikariporras ei näe savuverhonsa takaa aamuisin töihin lähtevää työntekijää, lähihoitajaa, sairaanhoitajaa, putkimiestä tai muuta pienituloista duunaria, eläkeläistä ja opiskelijaa. Se näkee omien etujärjestöjensä verohelpotukset ja kuulee suurten yritysjohtajien kuiskaukset korvaansa. Mieti kuuluvatko sinun arkihaasteesi näihin kuiskauksiin?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Demokraattisessa järjestelmässä jokaisella äänioikeutetulla on tasavertaisesti yksi ääni. Mieti miten käytät sen.

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (vas.) Teuvalta.

Haluatko kommentoida juttua? Lähetä toimitukselle viesti tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä