Kokkola-lehti

Haris Chantzopoulos pelaa viidettä kautta KPV:ssä: “Meidän pelimme on mieleeni”

Haris Chantzopoulos on KPV:n tärkeimpiä lenkkejä.

Charalampos ”Haris” Chantzopoulos viihtyy KPV:ssä. Kuva: Lasse Gran

Charalampos ”Haris” Chantzopoulokselta käynnistyi lauantaina viides kausi Kokkolassa ja KPV:ssä, joista neljäs perättäinen. Väliin mahtuu kausi Yhdysvaltojen FC Sacramentossa.

– Olen syntynyt Saksassa, vanhempani tulevat Kreikasta. Jalkapalloa kokeilee lähes poikkeuksetta jokainen saksalainen ja myös minä innostuin tästä hienosta lajista. Olen syntynyt Bielefeldissä ja sen Akademia toimi ponnahduslautana ns. Regional-liigoihin.

– Halusin kokeilla jotain uutta ja vuonna 2017 suomalaiskreikkalainen agenttini ehdotti Suomea. Tulin Jaroon ja kausi meni hyvin, mutta jatkosopimusta ei syntynyt ja palasin vuodeksi Saksaan. Kesken kauden 2018 palasin Suomeen ja pelipaikka löytyi Kokkolasta. Kausi sujui meiltä, joka kulminoitui nousujuhliin Turussa kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haris toteaa hienotunteisesti, ettei valmennusjohdon ja hänen pelifilosofiansa missään vaiheessa oikein kohdannut. Kookas toppari siirtyikin jenkkilään ja FC Sacramentoon, jossa hän pelasi myös keksikentällä.

Kuten tiedämme KPV pullahti syksyllä 2019 takaisin Ykköseen. 2020 oli paluun aika Pallo-Veikkoihin ja Vihreä alkoi pelata futista, joka oli Hariksen mieleen.

-Saan pelata vahvuuksillani. Chrisu (Christian Sund) on ”potkinut” minua eteenpäin. Nostanut itseluottamustani ja hän uskoo minuun, kiittelee Haris.

– Meidän pelimme on mieleeni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykyisen valmennuksen Sund ja Sipilä haluavat puolustaa eteenpäin ja osallistua hyökkäyspeliin. Tätä eivät monet valmentajat suvaitse. Mainittakoon, että Haris oli viime kaudella joukkueen selkeästi tehokkain viimeistelijä seitsemällä maalillaan.

Topparin tontilla parhaiten viihtyvä Haris on vuosi vuodelta parantanut ja on ehdottomasti joukkueen tärkeimpiä lenkkejä.

- Olen vasta 28-vuotias ja harvoin olen ollut sairaslistalla. Pelivuosia pitäisi olla vielä jäljellä, mutta otan vuoden kerrallaan.

Mitä aiot tehdä ns. isona?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen melko varma, että aktiiviuran jälkeen jään jalkapallon pariin. Olen täällä mm. KPV:n B-tyttöjen kummipelaaja ja auttanut Akatemiassa. Suomessa olen viihtynyt. Kentän ulkopuolisiakin ystäviä ja tukijoita on, mm. yrittäjä Marvin Kiviniemi on minun tukenani. Vapaa-ajan ongelmaa pikkukaupungissa ei ole (kotikaupunki Bielefeldissä n. 350 000 asukasta), kertoo vanhassakaupungissa asuva Haris.

Viime kaudella kaikki sarja- ja cupin pelit alusta loppuun pelannut Haris ottaa rohkeasti esiin ns. ”korvien välin”.

– Urheilijakin on vain ihminen ja hänelläkin on siviilielämä, johon ammattiapu on useimmiten tarpeen. Suomessa on alettu herätä ja monet huippu-urheilijatkin turvautuvat terapiaan, Haris kertoo.

KPV avasi lauantaina kautensa maalittomalla tasapelillä JJK:n isäntinä. Haris oli joukkueen ykkönen. Lauantaina laitetaan uutta matoa koukkuun, kun perinteikäs TPS saapuu vieraaksi. Tepsi hävisi avauksessa.

Turkulaisten joukkue on sekoitus nuoruutta ja hyvin kokenutta peluria. Kasper Hämäläinen (36) on pelannut 63 ottelua ja Riku Riski 26 ottelua Huuhkajissa.

KPV:n paidassa nähdään uusi kasvo, 19-vuotias Niilo Kujasalo, joka vielä tänään keskiviikkona istuu mestari HJK:n penkillä. Huomioitavaa on, että HJK:n johto halusi suurlupauksen nimenomaan Kokkolaan. HJK:ssa arvostetaan KPV:n valmennusosaamista ja olosuhteita.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä