Kotimaa

Henriksson kirjassaan: Kansanedustajakollega harjoitti yksityistä paritustoimintaa

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson kertoo tuoreessa elämäkerrassaan kansanedustajakollegansa harjoittamasta paritustoiminnasta. Arkistokuva. Kuva: Jukka Lehojärvi

Anna-Maja Henrikssonin mukaan paritustoiminta tuli ilmi yhteisellä taksimatkalla kolmen kansanedustajan kanssa yli kymmenen vuotta sitten.

RKP:n puheenjohtajan, opetusministeri Anna-Marja Henrikssonin mukaan hänen kansanedustajakollegansa harjoitti yksityistä paritustoimintaa yli kymmenen vuotta sitten. Henriksson toimi tuolloin ensimmäistä kertaa kansanedustajana kaudella 2007–2011.

Henriksson kertoo asiasta tuoreessa elämäkerrassaan. Hänen mukaansa paritustoiminta tuli ilmi yhteisellä taksimatkalla kolmen kansanedustajan kanssa.

Kirjan mukaan kansanedustaja tarjosi naisseuraa yhdelle kollegalleen puhelimessaan olleesta valokuvahakemistosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Tässä olisi juhannusseuraa"

Henriksson ei kerro paritustoimintaa harjoittaneen kansanedustajan nimeä, mutta hänen mukaansa kyseessä oli mies. Henriksson ei myöskään mainitse muiden taksissa olleiden kansanedustajien nimiä.

– Menimme samalla taksilla lentokentälle, oli perjantai-iltapäivä, ja olimme kaikki menossa lentäen kotiin viikonlopuksi. Juhannuspyhät lähestyivät, Henriksson kertoo kirjassaan.

– Vieressäni istunut mies kysyi edessä, kuljettajan vieressä istuvalta mieheltä, oliko tällä juhannusseuraa. ’Ei’, etupenkin mies vastasi, ja aloin ihmetellä, mistä oikein oli kyse. Silloin vieressäni istuva mies sanoi ’Pitäähän sinulla seuraa olla’. Hän otti puhelimensa, poisti siitä SIM-kortin, pani toisen SIM-kortin tilalle ja näytti useita naisten valokuvia. Hän antoi puhelimensa etupenkin miehelle ja sanoi ’Tässä olisi sinulle hyvää juhannusseuraa'.

Henrikssonin mukaan etupenkillä istunut mies oli sanonut tähän, että hänellä oli juhannukseksi muita suunnitelmia ja hän pärjäisi hyvin ilman tarjottua seuraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henriksson ei tehnyt ilmoitusta

Henrikssonin tietojen mukaan paritusta harjoittanut kansanedustaja ei ollut jäänyt koskaan kiinni toiminnastaan. Myöskään Henriksson ei tehnyt tietoonsa tulleesta parituksesta ilmoitusta, kirjassa kerrotaan.

Kirjassa kerrotusta tapauksesta uutisoivat aiemmin muun muassa Verkkouutiset, Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Henriksson kommentoi tapausta HS:lle avustajansa välityksellä. Henriksson ei kerro HS:lle, kuka paritustoimintaa harjoittanut kansanedustaja oli. Hänen mukaansa mies ei kuitenkaan toimi enää kansanedustajana.

Henriksson sanoo lehdelle, että jos hänen tietoonsa tulisi tänä päivänä jotain vastaavaa, hän "reagoisi varmasti" asiaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tapahtuneesta on kulunut noin 15 vuotta ja paljon on tapahtunut sen jälkeen, Henriksson sanoo HS:lle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä