Kokkola-lehti

Hermeksen kausi paketissa: “Periksi ei tämä joukkue ole missään vaiheessa antanut”

Hermeksen kausi päättyi myöhään tiistai-iltana.

Topias Liljamo pelasi hienon pudotuspelisarjan. Kuva ottelusta Hermes-Hokki. Kuva: Tommy Lågland

Varsinaisen peliajan jälkeen maalit kirjattiin 2–2 Hermeksen huikean loppurutistuksen jälkeen. Ratkaisu syntyi toisessa jatkoerässä ajassa 93.17, tulos 3–2, ja Joensuun Kiekko-Pojat eteni otteluvoitoin 4–2 välieriin ja Hermes sai rauhassa puolenyön maissa körötellä kotia kohti.

Hermes oli avauserässä lähes sillassa. Alku oli murheellinen, sillä 54 sekunnin jälkeen kiekko iskettiin Niklas Kokon taakse. Kiekko-Pojat siirtyivät kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla ja väliin mahtui myös epäonnistunut rangaistuslaukaus.

Kakkoserässä Hermes kulutti jäähypenkkiä lähes puoli erää, mutta Kokko piti 15. torjunnallaan Hermeksen iskuetäisyydellä. Kotijoukkueen Juho Ahopelto joutui vain kaksi kertaa torjuntatöihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Meidän Hermes on sitkeä kuin tilliliha, kapteeni Henri Limma on useamman kerran todennut.

Lähes toivottomista asemista vieraat jaksoivat painaa päälle ja kalkkiviivoilla tuli palkinto.

Jumalrinnat tarrasivat oljenkorteen, kun 0–2 tilanteessa kotijoukkue joutui kahden minuutin istunnolle. Tuolloin varsinaista peliaikaa oli pelaamatta tasan neljä minuuttia. Maalivahti Niklas Kokko luisteli vaihtoaitioon ja kahden kenttäpelaajan ylivoimalla Topias Liljamo iski komean kavennuksen eturistikkoon Sampo Paulaharjun syötöstä. Liljamo pelasi huikean pudotuspelisarjan.

Ajassa 59.17 Hermes onnistui toistamiseen, kun puolustaja Aapo Ahola laukoi 2–2 tasoituksen ja jälleen kuuden kenttäpelaajan voimin Kokon istuessa penkillä happea ottamassa. Tuurimaali hiljensi lähes 2500 päisen yleisön.

Loppu onkin historiaa ja Kiekko-Pojat eteni välieriin, mutta Hermekselle oli tarjolla ratkaiseva seitsemäs ottelu Kokkolassa. Väsynyt Kiekko-Pojat näytti sulavan kuin voi pannulla tarjoten Hermekselle kahdesti ylivoimaa, mutta Ahopelto kesti.

Päävalmentaja Tuukka Poikonen harmitteli tappiota ja kauden päättymistä, mutta suitsutti esitystä.

– Iso pettymys. Periksi ei tämä joukkue ole missään vaiheessa antanut. Nämä ovat olleet tasaisia maalin pelejä ja tänään pelattiin yksi kauden parhaita otteluita.

Kotijoukkueen pääkäskijä Simo Karjalainen kehui Hermestä.

– Pelattiin ylivoimia lukuun ottamatta kauden paras peli. Hermes on hyvä joukkue, hyvin valmennettu ja taktisesti hyvä.

Kiekko-Pojat ja Hermes kohtasivat kauden aikana 10 kertaa. Hermes voitti niistä vain kaksi, mutta oli useimmiten ns. pelin päällä. Kiekko-Pojat kohtaa välierissä K-Espoon ja Ketterä ottaa mittaa RoKista.

Hermeksen U18 jatkaa syksyllä alemmassa SM-sarjassa. Kaksi voittoa perättäisinä päivinä RoKista toi ratkaisun karsintasarjassa. Myös U16 piti sarjapaikkansa.