Kokkola-lehti

Hermes pelaa kotijäällä lauantaina - JoKP johtaa otteluvoitoin 2–1 paras seitsemästä sarjassa

Jesse Haukka vartioi tiistaina maalin suuta. Kuva mestiksen ottelusta Kiekko Espoota vastaan. Kuva: Tommy Lågland

Hermes kuittasi lauantaina kärsityn avaustappion, mutta JoKP teki tiistaina uuden ryöstöretken ja otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Joukkueet kohtaavat uudelleen Kokkolassa lauantaina, mutta sitä ennen taistellaan torstaina Joensuussa. JoKP johtaa otteluvoitoin 2–1 paras seitsemästä sarjassa.

Jo Villikortti-kierroksella tuli todistettua, että pudotuspelit ovat oma maailmansa. Sama tahti on jatkunut puolivälierän avauskierroksilla. Suvereeni runkosarjan voittaja Kiekko-Espoo ja taulukon kakkonen Ketterä hävisivät runkosarjan ysille ja kympille.

Pudotuspeleissä pelaamisen intensiteetti ja fyysisyys ovat eri tasolla, eikä runkosarjan usein puuduttavia kierroksia tarvitse todistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolivälierässä tarjotaan useimmiten parasta kiekkoa. Rasitus ei vielä näy ja peluuttamisella on iso merkitys. Turhia jäähyjä tulee välttää ja tehomiehet ovat tarkemmassa valvonnassa. Tiistaina vain kertaalleen vieras sai jauhaa ylivoimalla, Hermes ei kertaakaan.

Pudotuspeleissä nousee usein ratkaisijoita tehokärkien takaa. Runkosarjassa hyökkäyskaksikko Aleksi Antti-Roiko ja Eppu Karuvaara sekä puolustaja Aapo Ahola tehtailivat liukuhihnalla maaleja. Kolmikolla maalimäärät ovat kolmen kierroksen jälkeen pyöreä nolla ja +/- tilasto pakkasella. Tehottomuus on kuitenkin tilapäistä. Tilanteita on kuitenkin riittänyt ja ketsuppipulloilmiötä odotellaan!

Tiistai-illan kokoonpano kenttäpelaajien suhteen oli tismalleen sama kuin puolivälierän avauskierroksella, kun nuoret Kärppä-lainat Joonas Lehtisalo ja Sisu Yliniemi korvasivat Joensuussa pelanneet Janne Riihimäen ja Arttu Heikkilän.

Kolmen kierroksen jälkeen tehopörssin kärjessä on neloskentän laituri ja kapteeni Henri Limma, jonka saalis on 2+2=4. ja +/- tilastossa paras. Tehomiehinä Limman ohella ovat häärineet laituri Topias Liljamo ja pakki Ernests Osieneks.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mainittakoon, että Kärppälaina Niklas Kokko palasi kokoonpanoon ja tullee olemaan tärkeä lenkki mestaruus jahdissa. Tiistaina maalin suuta vartioi Jesse Haukka, eikä häntä 1–4 tappiossa voi syyttää.

Valmentaja Tuukka Poikonen totesi ottelun jälkeen CMorella, ettei Hermes mitenkään pihdeissä ollut ja paikkoja oli jopa voittoon saakka. – Meidän täytyy olla jämäkämpiä.

Puolivälieräparit Hermeksen ja Kiekko-Poikien ohella ovat K-Espoo – TUTO otteluvoitot 2–1, RoKi – IPK 3-0 ja ottelupari KOOVEE – Ketterä 2-0. Tampereella ratkaisu syntyi maratonottelussa ajassa 118.13

Mestiksen karsinta käynnistyy keskiviikkona, jossa FPS kohtaa JHT:n Kalajoelta. Torstaina Nokian Pyry matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peliitat päihitti runkosarjan päätöksessä kovan Ketterän, mutta voitto ei koutsi Hannes Hyvöstä pelastanut. Heti ottelun jälkeen omistusportaan Zoltan Nagy, joka on myös esiintynyt neljässä ottelussa jäällä, ilmoitti potkuista puhelimitse.

Hermeksen U18-juniorit katkaisi viikonloppuna 19 ottelun mittaisen tappioputken ja paikka SM-karsintasarjassa on ennen viimeistä viikonloppua vielä mahdollinen. Back to back peleissä Hermes kohtaa RoKin alkaen Kokkolasta lauantaina. U18:n tehokaksikko on ollut 15-vuotias Jesper Kotajärvi ja 14-vuotias Casper Myrskog.

Ilmoita asiavirheestä