Iskikö autokuume? – Tässä helppo tapa miettiä rahoitusta

Auton hankinnassa tulee nykypäivänä pohtia niin käyttövoiman merkitystä kuin jälleenmyyntiarvoa. Lähtökohtaisesti tärkeintä on kuitenkin autorahoituksen sopivuus autonostajan lompakkoon, minkä jokainen voi tarkistaa kätevästi kotimaisesta palvelusta vaikka omalla puhelimella.
Auton hankinnassa tulee nykypäivänä pohtia niin käyttövoiman merkitystä kuin jälleenmyyntiarvoa. Lähtökohtaisesti tärkeintä on kuitenkin autorahoituksen sopivuus autonostajan lompakkoon, minkä jokainen voi tarkistaa kätevästi kotimaisesta palvelusta vaikka omalla puhelimella. Kuva:

MAINOS -

Uusissa autoissa teknologia kehittyy yhä nopeammalla tahdilla. Bensa- ja dieselmoottoreiden valtakausi alkaa hiipua, ja käyttövoimaksi tulee hybridi-, täyssähkö- tai kaasumalleja.

Ei ole siis mitenkään yllättävää, että autokuume iskee ja etenkin kiinnostus aikaisempaa ympäristöystävällisempään liikkumiseen nostaa päätään. Jos mietit kustannuksia ja sitä, että millaiseen autokauppaan sinulla on varaa, kannattaaautolaina kilpailuttaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Autorahoituksen selvittäminen hyvissä ajoin takaa auton ostajalle hyvän aseman riskittömästi sekä täysin ilman sitoumuksia, mutta kuitenkin niin, että heti mieluisan kohteen löytyessä voi kilpailutetun autolainan ottaa halutessaan käyttöön. Esimerkiksi kotimaisen Summarumin ilmaisen palvelun avulla jokainen auton hankintaa pohtiva näkee heti selkeästi sen, millaiset kuukausikulut autolainasta muodostuu. Lisäksi palvelussa tehdyn kilpailutuksen avulla autonostaja ei ole sidoksissa autokaupan tarjoamiin rahoitusratkaisuihin.

Eri automalleja mietittäessä kannattaa pohtia myös auton arvon muuttumista. Jos hankit nyt uuden, tai käytetyn, diesel-auton, niin millainen kiinnostus autoa kohtaan on vaikkapa viiden vuoden kuluttua? Tai kun odotettavaa on, että bensiinin hinta on mieluummin nousemassa kuin laskemassa, niin vaikuttaako se bensa-autojen ostohalukkuuteen muutaman vuoden kuluttua?

Esimerkiksi vakuutusyhtiö If:n kyselyissä niin 2020 kuin 2021 vastaajista noin 75 prosentti vastaajista kertoi, että käyttövoima on yksi tärkein kriteeriä uutta tai käytettyä autoa ostaessa.

Sekin on hyvä muistaa, että jos liikkuu autolla paljon etenkin haja-asutusalueilla, niin sähköautojen latausjärjestelmiä ei ole vieläkään kovin tiheässä. Mitä sen ikävämpää, kun virta on loppumassa, eikä ole varmaa tietoa, missä on lähin käytettävissä oleva latausasema.

Toisaalta taasen hybridi-järjestelmä takaa – automallista riippuen – osittaisen sähköajon ja toisaalta auto toimii perinteisesti bensiinimoottorillakin. Muutamat asiantuntijat taasen pitävät hybridi-malleja eräänlaisina välimuotoina.

Joka tapauksessa vaihtoehtoja auton hankinnalle on jopa enemmän kuin ennen. Käytettyjen autojen osalta kauppa on käynyt jopa yllättävänkin hyvin suomalaisissa autokaupoissa. Kysynnän siivittämänä monet autokaupat ovat tuoneet ulkomailta vähän käytettyjä menopelejä vaihtoehtojen lisäämiseksi.

--------------------------------

Summarum on kotimainen kilpailutus- ja vertailupalvelu, jonka tavoite on auttaa kuluttajia ja yrityksiä talouden kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Lisäksi Summarum tarjoaa käyttäjilleen laajan kattauksen

työkaluja ja oppaita niin henkilökohtaisen talouden hallintaan kuin

yritystoimintaankin.