Ruoka

Italialaisen pastan salaisuus on crema ilman kermaa – Kokosimme parhaat vinkit pastaviidakosta selviämiseen, ja yksi niistä sisältää terävän yllätyksen

Erilaisia pastalaatuja on satoja. Tämän jutun kuvasta löydät 17 esimerkkiä, ja juttu neuvoo, miten pastoja käytetään erilaisten kastikkeiden kanssa. Lue myös, mitä suomalaisten suosikkipastaa et koskaan saa Italiasta.

Tässä tomaattisessa kasvispastassa piilee yllätys, joka on italialaisten salainen ainesosa. Kuva: Harri Kuittinen

Pasta on italialaisten kansallisruokaa, mutta alun perin se on keksitty kaukana Euroopasta.

Viimeisimpien tulkintojen mukaan pasta tuli Italiaan kauppiaiden ja tutkimusmatkailijoiden mukana aikoinaan Aasiasta. Arkeologien mukaan nuudeleita on syöty Keski-Aasiassa jo tuhat vuotta ennen Marco Poloa. Sp

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä