Mielipiteet

Jaakko Kärjän mielipidekirjoitus: Turismin pyhä lehmä sokaisi Kalajoen tuulivoimalausunnon antajat

”Kalajoen kaupunki otti jyrkän kannan merialueelle suunniteltuihin tuulipuistoihin”, uutisoitiin lehdistössä. Luinko oikein?

Kalajokihan on viime vuodet hehkuttanut tuulivoiman runsaasta rakentamisesta alueelleen ja myönteisestä suhtautumisestaan vihreään energiaan, joten tuollainen kannanotto merituulivoimaan Raahen—Pyhäjoen alueelle on melkoisen kaksinaamaista. En löytänyt kaupungin sivuilta viitteitä, kuka tai mikä taho tuon lausunnon on antanut.

Jos kyseisen lausuman antajat vähänkään seuraisivat ympärillään meneillään olevia teollisia hankkeita, ei tuollaista lausumaa olisi julkituotu. SSAB on muuttamassa mm. Raahessa koko tuotannollisen prosessinsa perustumaan päästöttömän sähkön käyttöön. Tuulivoima merialueilta on erinomainen lisä sähkön tuotantoon. Olisi myös hyvä huomata, kuinka paljon jo nykyisellään Raahen alue työllistää Kalajokisia yrityksiä ja työssä kävijöitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Milloin lausuman kirjoittajat ovat käyneet Maakallassa?

Kannanotossa kaupunki vaatii, ettei Hiekkasärkille tai Maakallaan saa näkyä tuulivoimaloita! Milloin lausuman kirjoittajat ovat käyneet Maakallassa? Sieltä rantaan lähdettäessä koko Kalajoen puoleinen ranta on täynnä tuulimyllyjä ja Särkkien alue täynnä arkkitehtoonisesti kyseenalaisia rakennelmia. Särkille tuulimyllyjä ei näy, kun ranta on laakeaa ja metsä peittää muutaman kilometrin päässä olevat lähimmät myllyt.

Tuollainen kannanotto asettaa meidät Kalajokiset todella outoon valoon, eikä se varmasti ole useimpien kalajokisten mieleen. Tämä osoittaa turismin pyhän lehmän sokaisseen lausunnon antajan silmät.

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Lisää aiheesta