Kokkola-lehti

Juhlavuonna hypätään esteitä - Kokkolan ratsastajien pitkää taivalta juhlistetaan tulevana viikonloppuna kansallisten esteratsastuskilpailujen merkeissä

Sanni Hanhisalo, Riikka Laine, Hanna Renlund ja Saila Mäkinen ovat organisoineet tulevan viikonlopun ratsastuskilpailuja. Jose Laine on ilmoittautunut talkoolaiseksi joka päivälle. Kuva: Tuula Torppa

Kokkolan Ratsastajat on yksi Suomen vanhimmista ratsastuseuroista. Historia ulottuu 60 vuoden päähän.

Bertel Hakalax tunnetaan ravikuningas Amorista, mutta hän harrasti myös ratsastusta. Hänellä oli merkittävä rooli Kokkolan Ratsastajien perustamisessa, sillä toiminta alkoi hänen tallilla Hakalahdessa vuonna 1963. Perustajajäsenistä elossa on edelleen Carl-Hemming Renlund. Myöhemmin 1960-luvulla hevoset siirtyivät Isojärvelle, missä seura toimii edelleen.

– Tilat olivat Kokkolan kaupungin maatilarakennuksia, jotka vuokrattiin seuralle ja kunnostettiin talleiksi. Vuosien myötä olemme rakentaneet maneesin, ratsastuskentät, lantalan, kunnostaneet talleja ja tarhat hevosille, luettelee Hanna Renlund.

Varsinaista ratsastuskoulutoimintaa Isojärvellä ei ole enää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Talleissa on yksityisten hevosia, mutta seura järjestää valmennuksia, kilpailuja ja nuorisotyötä. Yhteensä hevosia on 22 ja jäseniä seurassa 150, puheenjohtaja Riikka Laine kertoo.

Toiminta perustuu pääosin talkootyöhön, ainoastaan hevosten ruokinta ostetaan ulkopuoliselta palveluntuottajalta. Iltaruokinta hoidetaan hevosenomistajien kesken vuoroviikoin.

– Onhan tämä melkoinen voimanponnistus meiltä pitää itse olosuhteet kunnossa, Suomessa yhteiskunta ei osallistu juurikaan ratsastuksen liikuntapaikkarakentamiseen, mikä aina vähän harmittaa. Siitä johtuu osittain lajin kalleus, Renlund pohtii.

Isojärvellä on kuitenkin pyritty tarjoamaan toimintaa kaikille lapsille ja haettu avustuksia nuorisotyöhön. Yhteistyötä tehdään myös naapurissa toimintakeskusta pyörittävän Kokkolan 4H-yhdistyksen kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tulevan viikonlopun kilpailujen johtajana toimii Sanni Hanhisalo.

– Perjantaina ohjelmassa on pienempiä luokkia aloittelijoille, sillä halusimme tarjota heillekin kilpailumahdollisuuden. Alue- ja kansallisen tason luokkia on sitten lauantaina ja sunnuntaina. Juhlaluokka hypätään 100 cm estekorkeudella, Hanhisalo selvittää.

Paikallisen talkooporukan lisäksi kilpailuihin tarvitaan tuomareita ja ratamestari.

Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivomme, että paikalliset tulevat pyörillä paikalle. Autoille on paikkoja rajoitetusti, kun tallin piha on varattu hevosautoille. Paikoitustilaa löytyy vaikka Isojärven nuorisotalon pihalta, josta on lyhyt matka kentälle, joka sijaitsee Hepo-Ventuksentien suunnalla.

”Perjantaina ohjelmassa on pienempiä luokkia aloittelijoille, sillä halusimme tarjota heillekin kilpailumahdollisuuden.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä