Urheilu

Kalle Rovanperä lupasi nauttia toisesta maailmanmestaruudestaan enemmän kuin ensimmäisestä

Toyotan Kalle Rovanperä varmisti toisen perättäisen rallin maailmanmestaruutensa sijoittumalla Keski-Euroopan MM-rallissa toiseksi. Se riitti varmistamaan MM-tittelin, kun Rovanperän mestaruuden ainoa uhkaaja Elfyn Evans oli ajanut eilen ulos.

Kalle Rovanperä (oik.) ja Jonne Halttunen juhlivat toista maailmanmestaruuttaan Keski-Euroopan rallin päätteeksi. Kuva: Hannu Rainamo

Viime vuonna Rovanperästä tuli rallin MM-sarjan nuorin voittaja. Rovanperä on 23-vuotias.

Rovanperän mukaan uran toinen mestaruus oli jopa tärkeämpi kuin ensimmäinen viime vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aika hyvältä maistuu. Tämä vuosi oli haastava ja tuntuikin siltä. Tämä on hieno saavutus ja arvostan tämän ainakin itse korkeammalle kuin viime vuoden mestaruuden, Rovanperä kertoi.

– Mestaruus oli nyt ainakin kovemman työn takana. Totta kai ensimmäinen on aina ensimmäinen fiiliksen suhteen, mutta tämän eteen piti tehdä enemmän töitä.

Keski-Euroopan osakilpailussa voittoon ajoi Hyundain Thierry Neuville liki minuutin erolla ennen Rovanperää. Toyota-tallikaveri Elfyn Evansin keskeytyksen jälkeen Rovanperä keskittyi varmistelemaan ja luopui voittotaistelusta.

Tietynlainen laskelmoivuus on ollut tämän kauden mestaruuden tärkein tekijä Rovanperälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tänä vuonna ajoimme järkevämmin. Näimme, että kilpailu on tasaisempaa. Siksi ajoimme fiksummin ja toimme tasaisesti pisteitä kotiin. Mestaruus tuli vähän eri tavalla, mutta lopputuloshan on sama, Rovanperä kuvaili.

Toyotan WRC-talli oli jo Chilessä varmistanut merkkimestaruuden. Kolmatta kertaa peräkkäin talli nappasi kaikki saatavilla olevat tittelit.

– Olen todella onnellinen ja ylpeä Kallen puolesta, huikea suoritus. Totta kai viime vuonna oli enemmän adrenaliinia veressä Uudessa-Seelannissa, kun hän varmisti mestaruuden, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Nyt oli enemmän tunne, että odotetaan vain, kun hän pääsee maaliin. Luotto Kalleen oli aika kova.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Latvalan mukaan Rovanperän kauden avausvoitto toukokuussa Portugalissa oli ratkaiseva.

– Hän ehkä menetti vähän motivaatiota ja kipinä oli hetken aikaa poissa viime kauden jälkeen. Kallen piti miettiä tavoitteet uusiksi. Kroatian rengasrikon jälkeen näin, että nälkä voittojen suhteen on tullut takaisin. Voitto seuraavassa kisassa Portugalissa avasi pelin, Latvala mietti.

– Kipinä tuli takaisin Kroatiassa, mutta itseluottamus tuli Portugalissa. Kevät oli tärkeää aikaa hänelle mestaruutta ajatellen.

///juttua täydennetty klo 16.52 Rovanperän ja tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan kommenteilla///

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä