Mielipiteet

Katariina Hakkarainen-Jylhän mielipidekirjoitus: Lehti kuuluu päivään jokaiseen

Isäntä kävi juhannusaattona kaksi kertaa postilaatikolla, ennen kuin netistä katsottiin, ettei perjantaina ilmesty painettua lehteä, ei lauantaina, ei sunnuntaina, ei maanantaina. Herranen aika, neljä päivää peräkkäin, ettei lehti ilmesty. Tällä menolla Keskipohjanmaa syö itse itsensä hengiltä.

Tällä hetkellä Keparissa on valtakunnan ja kansainvälisen tason uutisia noin neljä sivua. Ne mahtuisivat pienempäänkin tilaan, kun näitä uutisia rummutetaan pitkin päivää radiosta ja televisiosta. Neljä sivua on pyhitetty urheilulle. Se on ok. Usein koko sivun sanaristikko. Pienempikin riittäisi. Ruokaohjeita tai muuta life styleä kaksi sivua. Lopusta sitten löytyy paikalliset uutiset ja muu maakuntalehden anti.

”Keskipohjanmaa-lehden asema toimialueellaan on historiallisesti erittäin merkittävä. Lehden elämäntehtävä tulee tästä eteenpäinkin olemaan alueensa äänitorvena ja elinvoiman edistäjänä toimiminen”, sanoo Hilla Groupin Julkaisut-liiketoiminta-alueen liiketoimintajohtaja Henri Mattinen mahtipontisesti rekrytointi-ilmoituksessa, jossa haetaan Keskipohjanmaalle uutta päätoimittajaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen aina olettanut, että päätoimittaja on lehden henki ja sielu. Nyt tätä virkaa on jo tovin hoitanut virkaatekevänä Sanni Aho. Samoin on laita Kokkola-lehden, siellä on sama kuvio. Eikö kukaan halua uppoavan laivan kapteeniksi?

Laittakaa hyvät ystävät nämä sanasepot oikeisiin töihin. Tekemään juttuja kylistä ja kylähulluista, tapahtumista ja tekijäisistä.

On helppo moittia, kehua vaikeampaa. Nyt kehun. Keparissa on taitavia toimittajia mm. Jukka Anias, Jouni Nikula ja Outi Pelto-Arvo. Laittakaa hyvät ystävät nämä sanasepot oikeisiin töihin. Tekemään juttuja kylistä ja kylähulluista, tapahtumista ja tekijäisistä. Maakunnan alueella tapahtuu koko ajan jotakin kirjoittamisen arvoista. Ei sen aina tarvitse olla Kaustisen festivaalien kaltainen suurtapahtuma. Pienistäkin riittää kirjoitettavaa.

Hilla Group on valtava mediakeskittymä. Laskujeni mukaan 25 lehteä ilmestyy Hilla Groupin nimen alla. Ettei nyt vain menisi siihen, että kaikki 25 lehteä painetaan samansisältöisinä ja vain etusivulle vaihdetaan oman paikkakunnan lehden nimi. Ei hyvä visio.

Katariina Hakkarainen-Jylhä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kälviän kinkeripiiristä

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä