Kokkola-lehti

”Käytännössä meidän tulee voittaa kaikki loput viisi ottelua” - KPV avaa Jaron vieraana

Kuva jalkapallon ykk?sen ottelusta KPV-FF Jaro. Oke Akpoveta (KPV), Alex Ramsay (FF Jaro) Kuva: Tommy Lågland

KPV:n loppuohjelma alemmassa jatkosarjassa: on seuraava: Su 17.9. Jaro - KPV, la 23.9. KPV – KäPa, ke 27.9. SalPa – KPV, su 1.10 JäPS – KPV, la 7.10 KPV - JJK

KPV lähtee puolentoista viikon kuluttua haastavista asetelmista Ykkösen kuuden joukkueen alempaan jatkosarjaan. Kolme parasta pelaa ensi kaudella Ykkösliigassa ja kolme heikointa putoaa kolmannelle sarjaportaalle.

Tilanne on haastava, sillä lähin pelastusrengas Jaro on kuuden pisteen päässä. Voitto lauantaina olisi kaventanut takamatkan vain kolmen pisteen päähän. Eikä siinä kaikki! Sulaminen johtoasemasta Ykkösen parasta joukkuetta Eiffiä vastaan lisäajalla 2-3 tappioksi, 90+3 ja 90+7, söi itseluottamusta ja uskoa, jota karsintasarjassa olisi tarvittu.

– Käytännössä meidän tulee voittaa kaikki loput viisi ottelua, totesi valmentaja Christian Sund lauantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juuso Liukkosen ja Oke Akpovetan maaleilla näytti hyvältä ja 2–1 asetelmissa edettiin lisäajalle. Paniikki iski joka soluun ja pudottauduttiin oman maalin suulle. Vieraat saivat häiriöittä heittää korkeita palloja ja soppa oli valmis. Katkera 2–3 tappio!

Väistämättömästi tuli mieleen yli kolmen vuosikymmenen takainen kannattajan traumaattinen kokemus. Liigakarsinnassa KPV johti toisen jakson puolituntisen kohdalla 2–0, mutta homma kääntyi ylösalaisin ja Jaro iski viime minuuteilla neljä maalia ja ryösti naapuriltaan liigapaikan. Tuolloinen Jaron koutsi totesi saman kuin Sund lauantaina. – Ottelun loppu oli henkien taistelua, jossa taito ei enää ratkaissut.

Paljon jossiteltavaa kuitenkin jäi, mm. kuten monesti aikaisemmin, arkuus, peluuttaminen ja vaihdot. Toki myös lukuisat loukkaantumiset. Ei juuri mikään puhu PalloVeikkojen puolesta.

KPV jäi runkosarjassa viimeistä edelliseksi. Tarkasteltaessa alemman kuusikon keskinäisiä otteluita vain JJK oli heikompi. Keskinäisistä 10 ottelusta KPV raapi 12 pistettä, mutta maalisuhde 10–8 oli kolmanneksi paras. Jaro kaapi yhden pisteen enemmän, mutta maalisuhde kaikista heikoin 11–15.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Otteet ylempään jatkosarjaan meneviä vastaan ei Vihreää imartele, vain 3 pistettä 10 ottelusta. Jaro pärjäsi ”hyviä vastaan” parhaiten.

KPV:n 20 tehtyä maalia on jakautunut 9. eri pelaajalle. Maalintekijätilaston kärkeen kiilautuivat kesken kauden tulleet Niilo Kujasalo, Oke Akpoveta ja Juuso Liukkonen 3 maalia mieheen. Kahdesti osuivat Santeri Mäkinen, Joonas Paananen, Haris Chantzopoulos ja Vitor Gomes. Maalin miehen tekaisivat Ville Välipakka ja Miika Kauppila.

Kakkosen GBK hävisi 0–2 lukemin tärkeän ns. kuuden pisteen ottelun OTP:n isäntinä ja putosi pari pykälää seitsemänneksi. Oululaisryhmä oli fyysisesti ylivoimainen ja myös pelillisesti parempi. GBK:lta oli pelikiellon takia sivussa-kolmikko Teemu Mäki, Aaro Hedman ja Joni Läspä. Kotijoukkueen paras oli maalivahti Joonas Koivukoski. B-juniori Roni Enlund sai tililleen tärkeitä minuutteja.

KPV Akatemia jatkaa Kolmosessa. Aatu Paanasen maali Arop Ringin hienosta esityöstä takasi 1-1 tasapelin Jaro/U23 vastaan, kun kolme kierrosta on pelaamatta.