Kulttuuri

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Kupolipojan ja klaanitytön romanssi

Emma (Flo Fagerli) ja Anton (Johannes Blumenthal). Kuva: Tordenfilm

* * * *

Kupoli 16.

Ohjaus Thomas Torjussen, Daniel Voldheim, 2022

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Areena la 1.4.

Norjalainen Thomas Torjussen tunnetaan käsikirjoittajana ja ohjaajana lapsille suunnatusta fantasiasarjasta ZombieLars. Nyt hän on tehnyt teineille scifi-sarjan Kupoli 16 (Kuppel 16) ja onnistuu taas. Televisio-ohjelma nuorille voi olla paitsi hauska ja jännittävä, myös yllätyksellinen ja sisällyksekäs.

Vuonna 2040 maailmaa on kohdannut ekoromahdus. Se hajotti valtiojärjestelmät. Luokkajako ei silti ole poistunut. Hyvin toimeen tulevat asuvat kupolikaupungissa. Sitten ovat ”ulkopuoliset”, jotka yrittävät selvitä jotenkuten autioituneiden kaupunkien raunioslummeissa.

Lapsia perheessä voi olla vain yksi. Anton on 16. Teinejä suojataan seksuaaliselta sisällöltä automaattisella sensuurilla, mikä ei helpota pojan oloa. ”Kun kantaa vasaraa, kaikki näyttää nauloilta.” Anton jää kiinni kupolikaupungissa töissä käyvän Emman tirkistelystä suihkussa. Tyttö antaa välittömän palautteen. Häirinnällä on silti kauaskantoisemmat seuraukset kuin tökerön alun jälkeen toisiinsa pikku hiljaa ihastuvat nuoret olisivat voineet kuvitella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä