Pääkirjoitukset

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Vaalien alla vipinää ja vilskettä piisaa

Mitä moninaisempia tapahtumia, telttakokouksia ja keskusteluhetkiä ovat alueen eduskuntavaaliehdokkaat kannattajajoukkoineen järjestäneet.

Ei ole viime aikoina tarvinnut yksin kaupunkikeskustassa heltata.

Ihan mahtavaa!

Kahvipannut ovat porisseet, hernesopat maistuneet, erilaisia avaimenperiä ja muuta tilpehööriä on laukunpohjalle kertynyt. Ei mikään ole mukavampaa kuin elinvoimainen, vireä ja toistensa kanssa keskusteleva kaupunkikeskusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vilpittömästi toivon, että jokainen Arkadianmäeltä paikkaa tavoitteleva ehdokas, paikan sieltä myös saisi. Se, että alueen edunvalvonnasta pidetään kiinni kynsin ja hampain on koko alueen etu.

Ihan yhtä tärkeää on keskustelu ihmisten kanssa. Kuinka mukavaa on ollut havaita, että kerrankin ihmisillä on ollut aikaa toisilleen. Välillä keskusteluja on käyty kulmat kurtussa, välillä Purjeen ympäristöön levittäytyneiltä teltoilta on kaikunut remakoita naurunpyrskähdyksiä.

Ilman muuta tosiasia on se, että kaikki ehdokkaat eivät tule kansanedustajan pestiin valituksi. Eikä se mene edes niin, että kaikki parhaat valittaisiin ja toiseksi parhaat jäävät valitsematta. Silti tulevien käytyjen vaalien jälkeen jatketaan elämää eteenpäin.

Toivoisin vilpittömästi/ lapsenuskoisesti/ kukkahattutätimäisesti, että keskustelua toistemme kanssa ja alueen edunvalvontaa jatkettaisiin myös vaalien jälkeenkin. Siitä huolimatta, ettei juuri minkäänlaista vaalikampanjointia tarvitse moneen vuoteen suosion takaamiseksi tehdä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olisi mahtavaa jos ihmiset, jotka toimivat erilaisissa kunnallisissa luottamustoimissa olisivat helposti tavoitettavissa ja mieluusti jakamassa kansalaisten arjen huolia.

Olisi vaikka kauppatorilla sellainen kansalaispiste, missä kerran viikossa saisi käydä keskustelemassa, kinastelemassa ja kysymyksiä jättämässä jollekulle alueen vaikuttajista ja hän ne kysymykset eteenpäin veisi.

Olisi joku oikea ihminen kohdattavissa, jolla olisi edes joskus aikaa ja vilpitön halu kuunnella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä