Kokkola-lehti

Kokkolan kaupunginteatterin syksyssä nauretaan arjen kohtuuttomuudelle ja nähdään kaksi kotimaista kantaesitystä

Näillä palkoilla ei makseta saa ensi-iltansa Kokkolan kaupunginteatterissa syksyllä. Kuva: Andreas Haals /Studio Frekvens

Syksyn ensimmäisenä ensi-iltana nähdään päänäyttämöllä 2. syyskuuta Dario Fon ajankohtaistakin ajankohtaisempi komedia Näillä palkoilla ei makseta!

Fon yhteiskunnallinen komedia kertoo tavallisten ihmisten elämästä.

Elintarvikkeiden hinnat nousevat nousemistaan. Sähkönhinta kipusi pilviin, korot nousevat, bensa kallistuu ja matkalippujen hinnat karkaavat käsistä. Antonian ja Margheritan perheissä menot uhkaavat kasvaa tuloja isommiksi ja kiukku kasvaa samaan tahtiin hintojen kanssa. Naiset päättävät käyttää oman käden oikeutta tilanteen tasoittamiseksi ja marssivat lähimarkettiin salakuljettaen sieltä ruokaa. Pienen vilungin ja reippaan rikoksen välinen raja hämärtyy, kun kapina saa niskaotteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näytelmän on suomentanut Liisa Ryömä ja sen ohjaa Aku-Petteri Pahkamäki (vier.).

3. marraskuuta saa teatterin pienellä näyttämöllä Katariinan kamarissa kantaesityksen Private Talk Show, jossa keski-ikäinen taiteilijapariskunta jäljittää merkityksellistä elämää. Private Talk Show on autofiktiivinen, live-musiikin säestämä esitys, joka vie yleisönsä keskelle nelikymppisten länsimaalaisten etuoikeutetun elämän pieniä ja suuria kysymyksiä.

Private Talk Show´n käsikirjoitus pohjautuu Hanna Vähäniemen ja Mikko Pellisen yksityisiin keskusteluihin. Kahdenkeskisten keskustelujen kautta zoomataan lähikuvasta laajakuvaan, liikutaan pienten ja arkisten havaintojen sekä yhteiskunnallisten ja universaalien teemojen välillä. Talk show’n vieraina nähdään paitsi tekijöitä läheisesti muistuttava pariskunta H ja M, myös liuta muita henkilöhahmoja.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjaa Hanna Vähäniemi ja Mikko Pellinen (vier.), jotka myös itse esittävät teoksen. Musiikin sävellys ja sovitus Mikko Pellinen (vier.).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syksyn viimeisenä ensi-iltana nähdään 18. marraskuuta teatterin päänäyttämöllä Timo Turusen kirjoittama kantaesitysdraama Tila. Tila on kuvaus perheen rikkoutumisesta 90-luvun laman kourissa sekä toiveesta löytää yhteys uudelleen. Pankkikriisin keskelle sijoittuvan näytelmän teemoina ovat kasvaminen, vastuunkanto ja vapaus sekä hylätyksi tulemisen kokemus. Näytelmä käsittelee myös eläinten oikeuksia ja maaseudun elinkeinoja, molempia osapuolia ymmärtäen.

Näytelmän on sovittanut ja ohjaa Iiris Rannio (vier.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä