Paikallisuutiset

Kokkolassa on huoltamo, josta tulee vappuna yksi Suomen kovimmista munkkitehtaista – Parhaimmillaan päivässä on myyty lähes 10 000 munkkia: "Munkkien tekemisessä ratkaisevin vaihe on kohottaminen", sanoo vuoropäällikkö Petteri Kaustinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Petteri Kaustinen nappaa tottuneesti munkkiaihion käteensä. Ensimmäinen yllätys on se, että tulevassa munkkirinkelissä ei ole lainkaan reikää keskellä.

Reikä pitää tehdä itse, käsityönä.

Munkkirinkelin muotoilua.
Munkkirinkelin muotoilua. Kuva: Markku Jokela

Seuraavaksi Kaustinen asettaa munkkirinkelin rasvakeittimen ritilän päälle. Se saa kohota siinä jonkin aikaa ennen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä