Kokkola-lehti

Kotiteatteri hakee olohuonetta Keski-Pohjanmaalta esitykselleen: “Esitystä voi katsella rauhassa sohvalta”

Tanssi- ja performanssiryhmä Kotiteatteri tuo Olohuoneessa- nimisen teoksen kesäkuussa Keski-Pohjanmaalle kiertueelle. Olohuonehaku on nyt käynnissä.

Kotiteatteri hakee esityspaikkaa Olohuoneessa-teokselleen.

Kotiteatteri on viiden esittävän taiteen ammattilaisen vuonna 2018 perustama ryhmä, jonka näyttämönä toimivat yksityiskodit. Ryhmään kuuluvat Tuomas Laitinen, Aku Meriläinen, Elisa Piispanen, Ulla Päivikkö ja Laura Rämä.

Kotiteatterin tavoitteena on popularisoida uutta esitystaidetta, elvyttää kyläilyn katoavaa kansanperinnettä sekä ulottaa esitystaiteen kiertuetoiminta alueille, joissa esitystoimintaa ei normaalisti ole.

– Esityksemme ovat kunnianosoituksia kodeille, perheille ja erilaisille yhteenkokoontumisen ja -kuulumisen perinteille, kuten iltamille, kinkereille ja illanistujaisille. Kotiteatteri käyttää työkaluinaan laajaa kirjoa tanssin, teatterin, performanssitaiteiden, sekä ääni- ja valosuunnittelun osaamista. Lisäksi käytämme taitoja, joita meillä ei ole, kerrotaan tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olohuoneessa on Kotiteatterin ensimmäinen esitys ja sai ensi-iltansa vuonna 2018. Se aloitti kodin eri tiloihin sijoittuvan esityssarjan, jonka keskiössä on ventovieraanvaraisuus.

Olohuoneessa-esityksessä vilahtaa kansallispukuja ja tankotanssia, kahvinjuontia, löhöilyä, treenausta, hikeä ja pieruja viiden esiintyjän voimin.

– Esityksen myötä muodostamme yhteisen olohuoneen tuttujen ja ventovieraiden kesken. Esitystä voi katsella rauhassa sohvalta, kerrotaan tiedotteessa.

Esitys on niin järjestäjälle kuin katsojalle ilmainen, mutta vaatii ennakkovarauksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotiteatterin maakuntakiertue on alkanut vuonna 2019 Satakunnasta ja Uudeltamaalta. Vuonna 2021 kiertue kävi Pohjois-Karjalassa ja Pirkanmaalla.

Kesäkuussa Kotiteatteri saapuu Keski-Pohjanmaalla ja olohuonehaku on nyt käynnissä. Kuka tahansa voi ehdottaa omaa olohuonettaan esityspaikaksi. Ilmoittautumisloma löytyy Kotiteatterin kotisivuilta. Olohuoneiden haku päättyy huhtikuun lopulla.

Kiertuetta tukee Suomen Kulttuurirahasto, Taike ja Pohjanmaan tanssin aluekeskus.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä