Paikallisuutiset

Mikä on veteraanien perintö jälkipolville? – Katso tallenne Kannuksen paneelikeskustelusta

Keskipohjanmaa striimaa maanantaina 22. huhtikuuta paneelikeskustelun, jossa mukana on muun muassa sotiemme veteraaneja. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kansallista veteraanipäivää vietetään lauantaina 27. huhtikuuta. Saman viikon maanantaina 22.4. Kannuksessa järjestetään paneelikeskustelu, jossa aiheena on veteraanien perintö. Mukana keskustelussa on aiheen todellisia asiantuntijoita eli sotiemme veteraaneja.

Keskipohjanmaa striimasi Hoivakunnaksessa järjestettävän tilaisuuden verkkosivuillaan.

Voit katsoa tallenteen tästä:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hoivakunnaksen toimitusjohtaja Johanna Rautakosken mukaan ajatus paneelikeskustelun järjestämisestä lähti kansallisen veteraanipäivän tämän vuoden teemasta, joka on veteraanien perinnön säilyminen sekä sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeys.

– Maailmantilanteen takia tällä hetkellä uutisoidaan paljon sodasta, ja asiaa ovat kommentoimassa mediassa sota-asiantuntijat, jotka eivät ole kuitenkaan itse kokeneet sotaa. Meidän veteraanimme ovat todellisia sota-asiantuntijoita, sillä he ovat kokeneet sodan, ja nyt haluamme antaa äänen heille, Rautakoski toteaa.

Sotaveteraanit alkavat olla jo 100-vuotiaita, joten Rautakosken mukaan eletään viimeisiä hetkiä antaa puheenvuoro heille.

– Haluamme kysyä veteraaneilta, minkälaisen perinnön he haluavat meille jättää ja kuinka voisimme sitä vaalia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rautakosken mukaan paneelissa on tarkoitus keskustella myös siitä, mitä Suomen sodat ovat meille opettaneet ja mitä voimme tänä päivänä niistä oppia.

Paneelissa aiheesta keskustelevat veteraanit Tapio Hotakainen Halsualta ja Reino Keskisipilä Rautiosta, pikkulottana toiminut Elsa Mäkelä Kannuksesta, dosentti, puolustusministerinä vuosina 2015-2019 toiminut Kannuksen kaupunginjohtaja Jussi Niinistö, kansanedustaja, Suomen itsenäisyyden juhlarahaston hallintoneuvoston jäsen Janne Jukkola (kok.), kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Savola (kesk.) sekä everstiluutnantti, aluetoimiston päällikkö Pasi Heinua Puolustusvoimista. Keskustelun juontaa Outi Airola.

Paneelikeskustelu on osa juhlatilaisuutta, johon on kutsuttu muun muassa sotaveteraaneja ja -invalideja, lottia ja pikkulottia, sotaorpoja sekä alueen kunnanjohtajia.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä