Kokkola-lehti

KPV avaa Ykkösen lauantaina kotikentällä - Vastassa sarjanousija JJK

Miesten Ykkönen alkaa KPV:n osalta lauantaina, kun vihreäpaita kohtaa kotikentällä sarjanousija JJK:n.

Valmentajat Christian Sund ja Aki Sipilä sekä kapteeni Sebastian Mannström loistofiiliksellä kauteen. Kuva: Lasse Gran

Päävalmentajana jatkaa Christian Sund, joka yhdessä Aki Sipilän kanssa on virittänyt joukkueen iskuvalmiiksi.

Kapteeni Sebastian Mannströmin mukaan jyväskyläläisille ei mahdollisuuksia anneta.

– Fiilikset ovat hyvät. Olemme kokeneempi joukkue ja otamme otteen tapahtumista. Monelta osin nuoret pelaajamme ovat vuoden kokeneempia ja sama valmennustiimi on jatkanut. Tiedämme tarkkaan, miten omaa peliämme tulee toteuttaa. Viime kaudella yleisön hieno tuki auttoi meitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sund ja Mannström iloitsevat parantuneesta terveystilanteesta. Sarja-avauksessa koko ryhmä paria pitkäaikaispotilasta lukuun ottamatta on käytettävissä

KPV sijoittui viime kaudella komeasti viidennelle sijalle. Nykyisessä muodossa Ykköstä pelataan viimeistä kertaa ja jokaiselle 12. joukkueelle on luvassa uusi sarja. Kaudesta 2024 lukien Veikkausliigan ja Ykkösen väliin muodostetaan Ykkösliiga.

2023 Veikkausliigasta putoava tai kaksi joukkuetta sekä Ykkösessä säilyvät joukkueet muodostavat Ykkösliigan ja kolme viimeistä putoaa Ykköseen.

– Seuran tavoite on vallata paikka Ykkösliigassa, Sund kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maalinteko oli viime kaudella tuskaista. Vain sarjajumbolla oli heikompi saldo.

– Pallonhallinnassa olimme viime kaudella sarjan kärkeä. Ongelma oli kuitenkin viimeisen kolmanneksen pallollinen pelaaminen.

– Viime kaudella meitä rankaistiin, kun keskialueella tuli pallonmenetyksiä. Tässä peräänkuulutan parempaa tasapainoa, ettei olla liian hajallaan vastustajan iskiessä, Sund toteaa.

Viime kauteen verrattuna pelaajien henkilökohtainen taito on Sundin mukaan parempi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

-Tässä sarjassa ei kuitenkaan saa mitään ilmaiseksi ja menestymisen edellytys on pelata joukkueena ei yksilöinä.

Sundin mukaan KPV on harjoitellut laadukkaasti. Ns. pallollisia harjoituksia on tammikuun alusta sarja-avaukseen mennessä 70 ja lisäksi salitreeniä on jauhettu.

KPV:n avausvastustajan JJK:n kokenut pelintekijä Mikko Manninen, 38, luetteloi KPV:n putoajien joukkoon. Näytetään pitkää nenää!

KPV:n ryhmässä on alkuviikosta harjoitellut ruotsalaiskaksikko Jonathan Westerberg ja Kristoffer Krebbs. 19-vuotias toistakymmentä maaottelua pelannut keskikenttäpelin osaajaa on tarjottu lainalle Pallo-Veikkoihin. Pallo on Vihreällä!

FAKTA

KPV 2023

Maalivahdit: Sergey Lazarev, Ville Seppä, Topi Valtonen

Puolustus: Haris Chantzopoulos, Patrick Byskata, Samuel Uusitalo, Jusa Ihalainen, Sami Sipola (SJK Ak.), Samuel Mahlamäki (KTP), Kyle Curinga, Oskar Ylimäki, Aku Ahokangas, Matias Åberg,

Keskikenttä ja hyökkäys: Sebastian Mannström, Harri Heiermann, Ville Välipakka, Joonas Paananen, Tino Hautamäki, Johannes Moilanen, Willem Haapiainen, Wegye Wegye, Vitor Gomes, Santeri Mäkinen, Miika Kauppila, Benjamin Heikkinen (Honka) (loukk. loppukauden)

Valmennus: Christian Sund, Aki Sipilä, Eric Khaydarov, Oskar Ylimäki

Joukkueenjohtaja: Mika Hautamäki

Lähde: Palloliitto

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä