Ajankohtaista

KTK jatkaa miesten Kakkosessa

Kokkolan Tenniskerhon miehet pelaavat padelin valtakunnallisessa Kakkosessa, ensi kaudella mukaan lähtee myös naisjoukkue. Kuvassa naisjoukkueesta Lotta Åström ja Johanna Forsell sekä miesjoukkueesta André Kinnari, Matias Salonen ja Toni Tuhkunen. Kuva: Roy Frilund

Kokkolan Tenniskerhon miehillä on historiallinen ensimmäinen kausi padelin Kakkosessa. Syksyllä 2023 myös naiset osallistuvat sarjatoimintaan.

KTK on miesten sarjassa sijalla neljä ja sarjapaikan uudistaminen on jo varmistunut. Sarja on sikäli erikoinen, että talven aikana on pelattu kolme kierrosta (turnausta) ja neljäs, samalla myös viimeinen turnaus pelataan vasta syyskuussa.

– Sarjasysteemi muuttuu ensi kaudella. Uusi kausi alkaa marras-joulukuussa ja päättyy ennen kesää, KTK:n Toni Tuhkunen kertoo.

–Tämä kausi meni hyvin, koska sarjapaikka on jo varmistunut. Jatkossa voidaan tähdätä nousuun, Tuhkunen toteaa ja saa tukea Matias Saloselta ja André Kinnarilta, jotka myös kuuluvat miesten joukkueeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joukkueessa on yhteensä 14 pelaajaa. Kakkosessa on pelattu kolme turnausta, Oulussa, Vaasassa ja Kuopiossa. Yhteensä KTK:lla on pelattuja otteluita 30, joista puolet on päättynyt voittoon.

– Samat 14 pelaajaa ovat jatkamassa myös ensi kaudella.

Vielä tällä kaudella ei turnausta Kokkolassa järjestetty. Jatkossa KTK tavoittelee myös omaa kotiturnausta, mutta se edellyttäisi, että samaan aikaan pelaisivat sekä miehet että naiset.

Naiset eivät vielä tällä kaudella sarjatoimintaan osallistuneet, mutta siihen tulee muutos.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Syksyllä lähdetään mukaan Kakkoseen. Meillä on yhdeksän pelaajaa ja niillä lähdetään ensimmäiseen kauteen, Johanna Forsell ja Lotta Åström kertovat.

Liiton minimivaatimuksena on, että joukkueeseen kuuluu vähintään kahdeksan pelaajaa.

Vaikka ei joukkue vielä sarjapeleissä mukana ollut, ovat naiset ahkerasti osallistuneet eri turnauksiin, muun muassa kaupunkisarjaan. Tampereella pelatussa valtakunnallisessa turnauksessa pari Lotta Åström-Linda Mäkinen ylsivät E-luokan voittoon. Hyvin pärjäsivät myös miehet. Pari Matias Salonen-Joonas Salonen ylsi voittoon D-luokassa.

Kokkolan padel-kenttätilannetta pidetään hyvänä. Sisäkenttiä on kahdeksan ja ulkokenttiä kaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Arki-illat ovat täynnä, mutta harjoitusaikoja löytyy hyvin esimerkiksi aamuisin ja viikonloppuisin.

KTK:n pelaajista moni harrastaa sekä padelia että tennistä.

– Lajit tukevat toisiaan. Ja siitä on paljon hyötyä.

Toni Tuhkunen iloitsee, että joukkueelle on myös sponsoreita löytynyt.

– Niitä on hyvin ja se on sarjatoiminnalle elinehto.

KTK, miesten joukkue:

Joonas Salonen, Toni Tuhkunen, Matias Salonen, Ville Erkkilä, Antti Ahonen, Vincent Gleviczky, Tuukka Hakala, Eeli Pihlaja, Tuomas Puutio, André Kinnari, Janne Halonen, Niklas Byskata, Anton Kauppila, Toni Lahti.

KTK, naisten joukkue:

Johanna Forsell, Tiia Halonen, Johanna Kylmämaa, Satu Konola-Storbacka, Emma Lönnbäck, Pia Mannström, Linda Mäkinen, Satu Rantala, Lotta Åström.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä