Ruoka

Bechamel, tomaattikastike, hollandaise, punaviinikastike ja beurre blanc ovat viisi yleisessä käytössä olevaa, eri tavoin valmistettavaa kastiketta, joilla pärjäät pitkälle. Kuva: Harri Kuittinen

Kunnon kastike on annoksen a ja o – Näillä viidellä peruskastikkeella pärjäät pitkälle ruoanlaitossa

Bechamel-, hollandaise- ja tomaattikastike ovat niin sanottuja äitikastikkeita, jotka toimivat pohjana lukuisille variaatioille. Punaviinikastike ja voipohjainen beurre blanc täydentävät repertuaarisi.

Bechamel tunnetaan myös nimillä valkokastike tai vaalea peruskastike. Se on saanut nimensä 1600-luvulla eläneen kulinaristin, markiisi Louis de Bechamelin mukaan.

Käytä kastiketta sellaisenaan esimerkiksi lasagnessa. Se toimii myös perustana monille muille kerma- tai juustopohjaisille kastikkeille.

Ho

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä