Ajankohtaista

Länsipuiston täydeltä nuoria

Länsipuistoon odotetaan lauantaina noin 2000-2500 nuorta. Kuva: Kokkolan Nuorisopalvelut

Nollapiste-puistofestivaali juhlii päihteettömästi koulujen kevätlukukauden päätöstä.

– Meillä on hieno ilta tulossa! Olemme kuunnelleet nuorten toivomuksia pitkin kevättä, ja kahdelle lavalle kipuaa Kokkolan Rokkikoulun kasvatteja sekä valtakunnalliset artistit Pihlaja, Kube, Mouhous ja Ares, iloitsee Kokkolan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Pia Fraktman.

Nollapiste on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme profiloitua selkeästi nuorille kohdennetuksi tapahtumaksi. Tapahtumaan ovat tervetulleita täysi-ikäisetkin nuoret, koska eivät kaikki halua lähteä juhlistamaan koulujen päättymistä ravintoloihin ja baareihin.

Musiikkielämysten lisäksi tapahtuma-alueelle tulee useita erilaisia toiminnallisia pisteitä.

– Lajiesittelyssä on airsoftia, tankotanssia ja paikalle rakentuu myös juoksubenji –rata. Paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa, jonka lisäksi Nollapisteestä löytyy Euron kahvila, josta saa ostettua nuorten kukkaron myötäistä juomista ja pientä syömistä

Tapahtuma on ilmainen, mutta kaikki Nollapisteeseen tulijat puhallutetaan ja sisäänpääsyyn tulee puhaltaa nollat alkometriin. Laukut ja reput tarkastetaan portilla, eikä alueelle saa tuoda omia juomia tai juomapulloja. Tapahtuma on päihteetön ja savuton.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtuma-alue sijaitsee Länsipuistossa ja sinne on kaksi sisäänpääsyporttia: Kustaa Aadolfinkadun ja Torikadun risteyksessä, toinen sisäänpääsyportti löytyy Kolumäentien päädystä.

Fraktman toteaa tapahtumassa työskentelevän iso määrä järjestyksenvalvojia sekä koko Kokkolan Nuorisopalveluiden henkilöstö. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Kokkolan Kulttuuripalvelun ja Kokkolan nuorisovaltuuston kanssa. Rahoitusta tapahtumaan on saatu myös Evald ja Hilda Nissin säätiöltä.

– Nollapiste on turvallinen ja mukava tapahtuma, johon oman nuorensa voi päästää hyvillä mielin tietäen, että siellä nuori on turvassa.

Tapahtuma-alue sijaitsee Länsipuistossa ja sinne on kaksi sisäänpääsyporttia: Kustaa Aadolfinkadun ja Torikadun risteyksessä, toinen sisäänpääsyportti löytyy Kolumäentien päädystä. Kuva: Kokkolan Nuorisopalvelut

Nollapisteeseen odotetaan noin 2000-2500 nuorta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensimmäistä kertaa meillä on käytössä festarirannekkeet. Niissä on juokseva numerointi, jonka myötä pystymme seuraamaan kävijämäärää. Alueelta voi poistua välillä ja tulla takaisin, ja tämän myötä myös festarialueen ulkopuolelle on järjestetty vartiointia.

Tapahtumaportit aukeavat 17.45, ja tapahtuma loppuu vähän ennen puolta yöltä.

– Alueen tyhjennyttyä aloitamme heti alueen purkutyöt. Tapahtuma-aitojen purku jää seuraavalle päivälle, mutta niistä huolimatta Länsipuistoon pääsee kulkemaan sunnuntaina ihan vapaasti.

Fraktman kannustaa vanhempia kertomaan tapahtumasta nuorilleen ja nuoria osallistumaan tapahtumaan.

– Vaikka esiintyjäkaarti ei olisikaan ihan omien mieltymysten mukainen, niin Nollapiste on ennen kaikkea nuorten yhteisöllinen kohtaamispaikka. Nollapiste juhlii kevätlukukauden päätöstä mukavissa olosuhteissa hyvällä asenteella!

Nollapiste-puistofestivaali Länsipuistossa lauantaina 3.6.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä