Kokkola-lehti

Lehmuksen talo ja Takalax kokivat kovia - Silminnäkijän mukaan palopaikalta poistui kaksi henkilöä

Vielä sunnuntai-iltapäivälle riitti sammutustöitä. Kuva: Minna Mustonen

Venetsialaiset päättyivät murheellisissa merkeissä. Sunnuntaiaamuna kaksi asumatonta rakennusta paloi Kokkolan kaupunkikeskustassa.

Pelastuslaitos sai palopaikalle Torikadulle hälytyksen sunnuntaina kello 6.30 aikaan.

Myös Takalaxissa oli tuli irrallaan, rakennus säästyi suuremmitta vahingoitta. Kuva: Minna Mustonen

Toisen rakennuksen palo saatiin sammutettua nopeasti. Pelastuslaitoksen ensimmäinen paikalle saapunut yksikkö sai palavan patjan tukahdutettua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toinen rakennuksista eli niin kutsuttu Lehmuksen talo oli ilmiliekeissä sammuttajien saapuessa ja rakennus tuhoutui palossa täysin.

Saatujen yleisöhavaintojen perusteella on syytä epäillä, että tulipalot olivat tahallaan sytytettyjä. Paikalta nähtiin poistuvan kaksi ihmistä.

Sammutus- ja purkutyöt paikalla kestivät pitkälle sunnuntai-iltapäivään.

Lehmuksen talo on viime vuodet ollut autiona ja rakennusliikkeen omistuksessa. Kuva: Minna Mustonen

Sammutustyöt haittasivat liikennettä Torikadulla sunnuntain aikana. Maanantaina ja alkuviikosta palopaikalla oli käynnissä viranomaisten paikkatutkinta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vielä sunnuntaina iltapäivällä palopesäkkeitä etsittiin tarkasti. Kuva: Minna Mustonen

Alueen pelastusviranomaisilla venetsialaisviikonloppu sujui muutoin suhteellisen rauhallisesti. Pelastuslaitos sai vain muutaman venetsialaisiin liittyvän hälytystehtävän.

Keski-Pohjanman pelastuslaitos kävi Kokkolan Hollihaan koululla sammuttamassa tulessa olleen roska-astian lauantaina. Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Lauantaina puolenyön jälkeen pelastuslaitos joutui Kokkolassa hakemaan katolle kiivenneen henkilön alas.

Venetsialaisviikonloppu työllisti virkavaltaa Pohjanmaan poliisin alueella. Pohjanmaan poliisilla oli kiireinen viikonloppu. Kiinniotettuna on ollut yhteensä 41 henkilöä, joista 16 rikosperusteisesti. Kokkolassa nuoriso ampui ilotulitteita väkijoukkoon ja järjestyksenvalvojia päin.

Tehtävien määrä jakautui tasaisesti ympäri poliisin toiminta-aluetta, eikä esimerkiksi Kokkolan keskustan venetsialaisjuhlinta aiheuttanut selvästi muita paikkakuntia enempää häiriötilanteita.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä