Mielipiteet

Lehtosen Kallen mielipidekirjoitus: Hallitusneuvottelijoitten näyttää olevan helpoin sopia Ay-liikkeen polvilleenpanosta

Hallitusneuvottelijoilla näyttää olevan kova halu muuttaa Yle eduskunnan radioista hallituksen radioksi ja hiljentää oppositio.

Perustellaan, että verot laskevat jos Yleä hillitään, pärjäähän MTV:kin ilman verotukea. Minun tietääkseni mainoskulut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa. Näin ollen mainonnan kulut liitetään suoraan tavaroiden hintaan. Joka ostaa paljon, myös maksaa enempi MTV:n kuluja. MTV on riippuvainen halusta mainostaa tavaroita.

Yle rahoitetaan verotuksella. Eduskunta pitää huolen Ylen pärjäämisestä, Julkisen sanan neuvosto valvoo Suomessa tiedon välityksessä sisältöä. Vapaa tiedonvälitys ei jätä mitään tärkeää sanomatta tai kirjoittamatta. Jos on jostain riippuvainen, niin on taipumus jättää jotain kertomatta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Venäjällä, Unkarissa tai Turkissa ei ole ongelmana ettekö tieto kulje, ongelma on se mitä jätetään kertomatta tai julkaisematta. USA:sta puuttuu vahva yhteinen tiedonvälitys, enimmäkseen kuunnellaan ja katsotaan samanmielisten omistamia kanavia ja näin ei ymmärretä toista mieltä olevia. Niinpä voidaan vapaasti valehdella.

Vaikka EK:n kellokkaat vannovat ilmastonmuutoksen torjumisen olevan teollisuuden etu — pääsevät kehittämään teknologiaa, joka edistää vihreää siirtymää — hallitusneuvotteluissa kuitenkin on porukkaa, jotka tietävät, että ilmastonmuutoksen torjuminen on teollisuudelle haitallinen.

Hallitusneuvotteluissa näyttää olevan helpoimmin saavutettavissa yksimielisyys Ay-liikkeen polvilleenpanosta ja paikallisen sopimisen edistämisestä. Se oli yleistä vielä 60-luvulla, eikä se ollut hääviä aikaa työntekijän tai työnantajan kannalta pienillä työpaikoilla.

Palkoista sopiminen on niin arka asia, että se aiheuttaa niin suuria ristiriitoja, se myrkyttää me-hengen ja vaikuttaa suoraan työn tuottavuuteen. Ei taida löytyä luottamushenkilöitä, jos pitää palkoista sopia paikan päällä. Käytännössä tulee työehdoista sopiminen työnantajalle ilmoitusasiaksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä