Mielipiteet

Linda Hagströmin mielipidekirjoitus: Ei lisäyksiä rokotevelvoitteeseen!

Seuraavalla hallituskaudella käsitellään uudistusta tartuntatautilakiin. THL on puoltanut covid-19 rokotteiden sisällyttämistä potilaita kohtaavilta ammattihenkilöiltä edellytettävien rokotteiden joukkoon pysyvästi sen jälkeen, kun niillä on tavallinen myyntilupa.

Koronarokotteet eivät estä tartuntoja, haittavaikutuksia on esiintynyt runsaasti, osa niistä hyvin vakavia. THL ei suosittele lisärokotteita terveille työikäisille ihmisille.

Sote alaa on poljettu menneinä vuosina toden teolla ja lopputulos on kaikkien nähtävillä. Pula henkilöstöstä on valtava. Eduskunnan ei missään tapauksessa tule hyväksyä koronarokotevelvoitetta lakiuudistuksen yhteydessä. Sote alan henkilökuntaa ei pidä velvoittaa ottamaan koronarokotetta työssäkäynnin edellytyksenä. Itsemääräämisoikeus on säilytettävä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Käsittelyssä tulee myös olemaan WHO:n pandemiasopimus, jonka Suomi on aikeissa allekirjoittaa. Sopimuksessa muun muassa velvoitetaan valtiota tekemään yhteistyötä valtiosta riippumattomien järjestöjen, yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan kanssa tulevien pandemioitten aikana.

Suomen ei pidä allekirjoittaa sopimusta, jossa Suomen itsenäistä päätöksentekoa rajoitetaan. Meillä on jatkossakin oltava oikeus itsenäisten päätösten tekemiseen koskien kansalaistemme terveyttä ja hyvinvointia.

Eduskuntaan tarvitaan päätöksentekijöitä, jotka pyrkivät vahvistamaan Suomen itsenäisyyttä. Suomea velvoitetaan monelta suunnalta yhä enemmän kantamaan globaalia vastuuta. Vaarana on, että menetämme oikeuden itsenäisiin päätöksiin, mikäli emme tiukasti pidä puoliamme.

Kirjoittaja on kokkolalainen kansanedustajaehdokas (vl. sit.).

Halutako jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä avautuvalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä