Kokkola-lehti

”Loppua kohden kuvausryhmän ympärillä olemiseen kuitenkin tottui” - Ruotsin SVT kuvasi kesällä Kokkolassa uutta televisiosarjaa

- Olihan se jännittävää, kun kamera kuvasi omaa tekemistä. En ole tehnyt tai kokenut mitään vastaavaa aiemmin, Oliver Godaly toteaa. Kuva: Sini Sulkakoski

Kyseessä on ihan uusi, Ruotsin SVT:lle toteutettava kuusiosainen sarja, jossa seurataan neljän ruotsinsuomalaisen nuoren kesää Suomessa.

Kokkolassa on kuvattu ja seurattu ruotsinsuomalaisen Oliver Godalyn kesää ja kesätöitä Hakalahden päiväkodissa. Muut sarjan nuoret ovat olleet kesän Tammisaaressa, Nauvossa ja Pensalassa.

– Sarjan nimeä ei ole ihan täysin lyöty lukkoon, mutta hyvin todennäköisesti se tulee olemaan Sommarjob Finland, toteaa tuotantoyhtiö Delta Studiosin ja ohjelman tuottaja Liina Johansson.

Johansson kertoo, että ohjelmaan haluttiin mukaan mahdollisimman erilaisia nuoria erilaisista lähtökohdista. Nuorista kaksi ei puhu ollenkaan esimerkiksi suomea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Halusimme tehdä ohjelman, missä ruotsinsuomalaiset nuoret pääsevät tutustumaan suomalaiseen puoleensa. Haluamme tuoda tällä ohjelmalla esiin nuoriemme ruotsinsuomalaisuutta avaten heidän silmiään siitä kaikesta, mitä suomalainen puoli heissä on heille opettanut, antanut, ja kuinka sitä voi käyttää vahvuutena.

Haastatteluhetkellä Godalyn viimeinen työpäivä Hakalahden päiväkodissa oli juuri päättymässä.

– Työnkuvaani kuului lastenhoitoa, sekä muita päiväkodissa olevia työtehtäviä. Olen todella tykännyt olla täällä, ja täällä on ollut hauskaa!

Godaly kertoo päätyneensä sarjaan netti-ilmoituksen kautta, missä haettiin uuteen sarjaan osallistujia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sarjan tekijät etsivät sellaisia ruotsinsuomalaisia nuoria, jotka tekevät kesätöitä Suomessa. Ja koska tulemme perheeni kanssa aina kesäisin Kokkolaan niin ajattelin, että olisi mukavaa kuluttaa aikaa täällä myös kesätöitäkin tehden.

Godaly oli yhteydessä tuotantoyhtiöön, josta seurasi pari haastattelua sekä lopulta päätyminen mukaan uuteen sarjaan.

Kokkola on Godalylle siis entuudestaan tuttu paikka. Godalyn äiti on Kokkolasta kotoisin, jonka lisäksi Kokkolassa asuu muutakin sukua.

– Olen viettänyt täällä kaikki lapsuuteni kesät, ja on täällä vierailtu muulloinkin. Itse olen kotoisin noin 90 000 asukkaan kaupungista Lundista, ja Kokkola ja Lund eroavat aika paljon toisistaan. Täällä hiekkarantoja, merta ja vanhoja taloja, Lund on vähän modernimpi ja isompi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Godaly kertoo kuvausryhmän vierailleen päiväkodilla useampaan kertaan. Lisäksi Godaly kuvasi myös itse videopätkiä omalla puhelimellaan aina silloin, kun “jotain hauskaa tapahtui”.

– Olihan se jännittävää, kun kamera kuvasi omaa tekemistä. En ole tehnyt tai kokenut mitään vastaavaa aiemmin. Loppua kohden kuvasryhmän ympärillä olemiseen kuitenkin tottui.

Godaly kertoo välillä ohjaajan kysyneen kysymyksiä, joihin piti antaa vastaus kameralle. Muuten kaikki sujui ja kuvattiin juuri niin, kuin päiväkodin arjessa asiat sujuvat.

– Lapsiakin taisi alussa vähän ujostuttaa, mutta mielestäni kaikki mukana olleet selviytyivät hienosti!

Jännittääkö nähdä itensä telkkarissa?

– Varmasti se tulee olemaan todella jännittävä ja mieleenpainuva hetki. Toivottavasti ohjelmasta tulee hyvä!

”Itse olen kotoisin noin 90 000 asukkaan kaupungista Lundista, ja Kokkola ja Lund eroavat aika paljon toisistaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä