Mielipiteet

Lukijan mielipidekirjoitus Haapavesi–Ylivieska-tien talvikunnossapidosta

Koko kuluvan talven Haapavesi–Ylivieska-tie on ollut hyvin vaarallinen ajettava. Autolla ojaan ajoja on ollut liian paljon. Lopulta piti tapahtua 5. päivä kuluvaa kuuta kahden hengen vaatinut kuolonkolari. Tästä ihmiset puhuvat, että tapahtui vakava liikenneonnettomuus tien huono kunnon vuoksi.

Maanteiden hoidossa alueet on kilpailutettu ja työhon on valittu urakoitsijat. Kilpailutuksen nimissä jätetään tiet huonolle hoidolle. Urakoitsijoiden velvollisuus on seurata keliä jatkuvasti ja tehdä sen mukaan päätöksiä. Tienkäyttäjät voivat ilmoittaa liukkaudesta tai muista tienpitoon liittyvistä epäkohdista Tienkäyttäjälinjalle. Numero löytyy netistä.

Ammattiautoilija oli soittanut Haapavesi–Ylivieska-tien huonosta hoidosta linjalle. Kohtelu oli ollut todella törkeää, oli sanottu, että soitto nauhoitetaan, nähty soitto uhkailuna ja uhattu oikeustoimilla. Kyllä pitäisi toimia asiallisesti ja kohteliaasti, kun on linja valituksia varten annettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jälkiviisautena voidaan todeta, että kuolonkolarilta olisi vältytty, jos valituksiin olisi suhtauduttu asiallisesti, ei mielivaltaisesti. Tiedossa on, että maakunnassa vielä löytyy hiekkaa tien turvallisuutta varten.

Olisiko mahdollista seuraavaa talvea ajatellen saada tienpito jo vihdoin turvallisemmaksi? Viranhaltijoiden pitää viimein toimia asiassa.

Ja nyt kun Haapavedeltä aloittaa uusi kansanedustaja Timo Mehtälä, voisikohan hän edesauttaa tieasiassa? Löytyihän 80-luvun alussa rahat tien tekoon, kun Pekkalan Ahti pani toimeksi. Eikö nyt löydy rahoitusta edes tien hoitoon?

Vaarallisen tien käyttäjä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä