Mielipiteet

Lukijan mielipidekirjoitus: Soiten aikuispsykiatrian palvelut ovat norsunluutornissa

Soitella näyttää olevan komea hallintohimmeli. Yhteystiedot hallintoportaaseen löytyvät Soiten sivuilta hyvin. Jos sinulla olisi tarve saada yhteys mielenterveyspalvelujen toteuttajiin, tulee byrokratian muuri eteen.

On puhelinnumero arviointi- ja neuvontapalveluihin. Vastaaja tiedottaa, että tämä palvelu on suljettu (Sen ilmoitetaan olevan auki 8-11. Soitin klo 10).

On chatti, jonka keskustelija pitää outona, että mainittu palvelu on suljettu. Hän ohjaa soittamaan suoraan psykiatrian poliklinikalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Psykiatrian poliklinikalla vastaa sihteeri, joka pyytää soittamaan arviointi- ja neuvontapuhelimeen tai päivystykseen, jos on niin kiire. Nyt ei ole, huomenna voi olla.

Toivon selkeää ja asiantuntevaa julkista tiedotetta mielenterveyspalveluista vastaavilta henkilöiltä.

Soiten sivuilla on nimen mukaan aakkosellisesti listattuna 991 yhteystietoa, eli 95 sivua. Pääsin vasta sivulle 9 tällä kertaa. Myöhemmin löysin aikuispsykiatrilta kaksi vastuuhenkilöä. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi palvelu ei toimi niin kuin olette ilmoittaneet.

Hoitoon hakeutuminen ohjeistetaan näin: Psykiatrinen avohoito keskittyy aikuisten mielenterveydelliseen hoitoon ja neuvontaan. Psykiatrian avohoitoon voit itse suoraa ottaa yhteyttä tai sinne voi hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana. Lähetettä ei tarvita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mistä tämä poliklinikan sihteeri tämän lähetevaatimuksen pyöräytti?

Alalla aiemmin toimineena on pakko todeta: Ennen oli paremmin.

Naurattais ellei itkettäis

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä