Mielipiteet

Lukijan mielipidekirjoitus: Törkein rasismin muoto on ikärasismi

Joskus tuntuu, jotta lemmikkieläimiä hoidetaan paremmin kuin ikäihmisiä.

Tämä kesä on riidelty Suomessa vanhoista ns. rasistisista puheista, lähinnä kohdistuen persujen aikaisempiin sanomisiin. Muut syylliset on hissun kissun unohdettu, SDP:n tervehdykset sekä RKP:n aiemman aktivistin puheet ruottalaisten paremmuudesta kantaväestöön verrattuna.

Minusta kaikkein törkein rasismin muoto on kokonaan unohdettu, lähinnä vanhuksiin kohdistuva ikärasismi. Olen henkilökohtaisesti joutunut toteamaan, kuinka meillä Suomessa kohdellaan vanhoja ihmisiä: Jos sinusta ei ole yhteiskunnalle hyötyä, olet suurin piirtein jätettä. Hoidetaan jos hoidetaan ja juuri sen verran, jottei kuole käsiin. Sanotaan, jotta ei elvytetä, jos tulee komplikaatioita.

Tämä kaikki tapahtuu ihmisille, jotka ovat ikänsä tehneet töitä tämän maan hyväksi, kasvattaneet ja kouluttaneet jälkikasvunsa. Illalla annetaan aikaisin lääkitys, jotta nukahtavat ja ovat hiljaa, vaippa housuihin, joka sitten joskus vaihdetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näistä asioista pitäisi keskustella eikä jostain vuosikymmenen takaisista sanomisista. Tuntuu, jotta esim. RKP on vasta nyt huomannut, jotta pitää pystyä ottamaan vastuuta asioista. Siksi nyt intetään tyhjänpäiväisistä sanamuodoista.

Joskus tuntuu, jotta lemmikkieläimiä hoidetaan paremmin kuin ikäihmisiä. Rahaa kyllä lötyy kaiken maailman hyperareenoihin yms. mutta ei hyvän vanhuuden takaamiseen. Kyllä on arvomaailma todella hukassa.

Hallituksia tuloo ja menöö, mutta ikärasismi näyttää olevan ja pysyvän. Toivottavasti saapi lähteä tästä maailmasta siten, että illalla valot pois nukkumaan mennessä ja siinä se sitten oli, eikä joudu laitokseen säilytykseen ilman, että pystyy itse vaikuttamaan asioiden kulkuun.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä