Mielipiteet

RKP:n Pohjanmaan piirihallitus vaatii mielipidekirjoituksessa valtiolta vahvaa tukea tuottajille, jotta lintuinfluenssa ei tuhoaisi turkiselinkeinoa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Lukijan mielipidekirjoitus: Turkiseläintuotannolle tarvitaan nopeasti tukea

RKP:n Pohjanmaan piiri seuraa aktiivisesti keskustelua turkiselintuotannosta ja lintuinfluenssasta johtaneesta kriisistä. Valtaosa maan tuottajista sijaitsee Pohjanmaan maakunnissa ja vuosien varrella tuotanto on tuonut heille suuria tuloja. Koronakriisi ja Ukrainan sota ovat kaksi tekijää, jotka ovat valitettavasti iskeneet voimakkaasti alaan. Tällä hetkellä sanomalehdet kertovat, kuinka yhä useampi tila kärsii influenssasta.

Näiden toistuvien kriisien jälkeen pidämme erittäin tärkeänä, että jatkamme tuottajien tukemista ja auttamista parhaalla mahdollisella tavalla. Suuri osa on pahasti velkaantuneita jo ennestään, ja nyt, jos koskaan, tarvitaan tukea heille jotka ovat kärsineet johtuen lintuinfluenssata.

Emme halua, että tuottajamme joutuvat kärsimään turkiseläinten teurastamisesta lintuinfluenssan vuoksi. Valitettavasti tämä on ollut todellisuus monelle ja se on ollut kova isku yksittäisille tuottajille. Virusta levittävien lintujen on todettu vähentyneen jälleen elokuussa heinäkuuhun verrattuna (Laaksonen, Ruokavirasto).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanmaan RKP haluaa, että valtio antaa nopeasti tukea influenssasta kärsineille tuottajille.

Pohjanmaan RKP katsoo, että valtion tulisi poikkeuksellisesti, ennalta arvaamattoman erityistilanteen vuoksi, peruuttaa valtion aiemmin myöntämät lainat valtiontakauksella maatilojen kehittämisrahasto Makeran kautta.

Turkiseläintuotannon taloudellinen merkitys alueille on suuri ja haluamme, että tuottajamme voivat jatkossakin luoda työpaikkoja ja tuottaa maailman johtavia tuotteita.

Kirjoittaja on Pohjanmaan RKP:n piirihallituksen puheenjohtaja.

Haluatko jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä