Maailma avautuu uudelleen – muista viisumihakemuksesi

Kuva:

MAINOS -

Monet meistä ovat odottaneet tätä hetkeä ikuisuudelta tuntuneen ajan. Puhumme tietenkin siitä hetkestä, kun voimme vihdoin matkustaa muihin maihin turvallisesti. Mikään ei voita jännityksen tunnetta, mikä voidaan kokea lentokentällä, kun odotat pääseväsi koneesi ja matkaamaan seuraavaan maahan. Loppujen lopuksi kotikin tuntuu mukavammalta pienen seikkailun jälkeen.

Koska viime matkustus kerrasta on varmasti hieman aikaa, saatat olla unohtanut joitakin hyvin tärkeitä asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Varsinkin jos olet tottunut matkustamaan Euroopan maissa, saatat unohtaa joidenkin maiden vaativan erityisen luvan siellä vierailemiseen. Korjataan tämä asia yhdessä! Olemme luoneet tämän artikkelin kertomaan sinulle kaiken olennaisen viisumeista, jotta sinä tiedät tarkalleen, mitä sinun tulee tehdä ennen matkustamista.

Mihin maihin tarvitset viisumin?

Kaikki matkakohteet eivät vaadi erillistä viisumia. Euroopan kansalaisena voit matkustaa EU maiden ja Pohjoismaiden sisällä hyvin vapaasti. Jos kuitenkin olet matkustamassa EU:n ulkopuolelle, on hyvä aina varmistaa, tarvitsetko viisumin vai et.

 

Tämä voidaan tehdä hyvin monilla eri tavoilla. Voit käyttää avuksesi sivustoja, jotka ovat listanneet maita, joihin Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen. Jos mielessäsi on tietty maa, johon haluat matkustaa, voit selvittää asian myös helposti Googlen avulla. Jos et ole vieläkään täysin varma, voit aina ottaa yhteyttä Suomen Valtioneuvostoon. Joissain tapauksissa voi nimittäin olla jopa yllättävää, että tarvitset lisenssin maahan matkustamiseen. Hyvä esimerkki tästä on Venäjä, johon matkustamiseen tarvitset aina luvan, vaikka kyseessä on naapurimaamme.

Miten viisumia haetaan?

Viisumin hakeminen ei valitettavasti ole kaikista yksinkertaisin prosessi. Toisaalta tämä ei oletettavasti yllätä ketään, sillä sen kaltaisten byrokraattisten paperien täyttäminen ei ole ikinä helpoin asia. Onneksi nykyään on olemassa erilaisia keinoja, jotka helpottavat tätä koko prosessia. Sivustot kuten e-visa.fi auttavat viisumin hakijoita aivan jokaisessa kohdassa.

Täältä voit löytää tietoa siitä, mihin maihin tarvitset viisumin, miten viisumia voidaan hakea, ja kaiken muun tarvittavan tiedon. Nykyään on myös mahdollista tehdä koko viisumi hakemus verkossa, ainakin tiettyihin maihin matkustaessa. Näitä kutsutaan nimellä e-viisumi, ja niiden käyttämisestä on tullut koko ajan yleisempää.

 

Viisumeja on erilaisia

Asia, mikä tekee viisumien hakemisesta vielä monimutkaisempaa on se, että on olemassa monia erilaisia viisumeja. Tämä johtuu siitä, että eri viisumit ovat tarkoitettu eri tarkoituksiin. Toisin sanoen et voi hakea mitä vain viisumia, vaan sinun tarvitsee tietää tarkalleen, mikä on sinulle sopivin.

 

Onneksi tämä on kuitenkin varsin yksinkertaista. Esimerkiksi työviisumi on tarkoitettu töiden takia matkustamiseen. Samalla tavalla on olemassa viisumi loma matkaa varten, kuten myös opiskelua varten. Jotkut viisumit ovat helpompia saada kuin toiset, mutta tähän vaikuttaa myös se, mistä maasta olet matkustamassa ja mikä on kohteesi. 

Suorita viisumin hakeminen kokonaan verkossa

Kuten mainitsimme, internet on tehnyt koko viisumin hakemis prosessista paljon helpompaa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hoitaa koko asian halutessasi verkossa. Tämä kuitenkin saattaa vaatia varsin paljon töitä, varsinkin jos tämä on ensimmäinen kerta kun haet viisumia.

 

Tietenkin voit käyttää erilaisia nettisivustoja, jotka ovat keränneet kaiken tärkeän tiedon sivustollensa. Niiden vinkkejä seuraamalla, voit selvittää miten voit hoitaa koko prosessin helposti verkon avulla. Kuitenkin silloin tällöin saatat tarvita hieman lisäapua. Sinun ei tarvitse jäädä ongelmasi kanssa yksin. Voit ottaa yhteyttä Valtion Viranomaisiin pyytääkseen apua. Jos sinulla on tiedossa maa, johon haluat matkustaa, voit ottaa kyseisen maan Suomen Suurlähetystöön yhteyden joko puhelimitse tai sähköpostitse. Näin voit saada apua missä vain ongelmassa, mikä sinulla saattaa olla.

Viisumin hakeminen kannattaa suorittaa hyvissä ajoin

Kaikista näistä syistä viisumin hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Jopa tarvitsemasi viisumin selvittämiseen saattaa kulua hetki aikaa, joten sitä ei todellakaan kannata jättää viimeiseksi hoidettavien asioiden listalla. Heti kun olet päättänyt matkustaa tiettyyn kohteeseen, tai saadessasi käskyn työnantajaltasi, tätä asiaa kannattaa alkaa selvittämään.

 

Vaikka itse hakemis prosessista on tehty helpompaa internetin avulla, siihen voi myös kulua jonkin aikaa. Kaiken tämän lisäksi viisumin myöntäjien pitää tietenkin prosessoida päätös ja myöntää sinulle viisumi. Tämä ei valitettavasti tapahdu välittömästi, vaan saatat joutua odottamaan jopa muutaman päivän.

 

Kaiken tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että joskus viisumi hakemuksesi saatetaan hylätä. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että olet unohtanut liittää jonkun tiedon. Tämäkin aika kannattaa ottaa huomioon. Viisumin hakemisen jättäminen aivan viime tinkaan tuo sinulle vain turhaa ylimääräistä stressiä!

Matkustaminen Euroopan sisällä on helppoa!

Jos haluat välttää kaiken tämän, voit aina tyytyä matkustamaan Euroopan sisällä. Eurooppa on täynnä upeita lomakohteita, jotka eivät vaadi viisumia ollenkaan. Tietenkin tällä hetkellä saatat joutua selvittämään joitakin erityisvaatimuksia, mutta näiden selvittäminen on hyvin helppoa.

 

Sen lisäksi, että Euroopassa matkustaminen on helppoa, on joitakin kohteita joihin matkustaminen on vielä helpompaa. Esimerkiksi Pohjoismailla on omia säädöksiä keskenään. Näiden ansiosta voit oleskella missä vain Pohjoismaassa kuten Ruotsissa tai Tanskassa niin kauan kuin vain haluat. Sinun ei tarvitse hakea minkäänlaista oleskelulupaa, vaikka päättäisit viettää seuraavat kuusi kuukautta toisessa Pohjoismaassa Suomen sijasta.

Muista varmistaa muut vaatimukset

Eri maat vaativat turisteiltaan eri asioita, mikä on tullut vielä enemmän selkeäksi viimeisten vuosien aikana. Tällä hetkellä on hyvin tärkeää tarkistaa, että täytät kaikki tarvittavat vaatimukset, ennen kuin ostat lentolippuja toiseen maahan. Sillä tavalla voit välttää kaikenlaiset ikävät pettymykset lentokentällä.

 

Jos et ole matkustanut vuosiin, on myös hyvä tarkistaa eri lentoyhtiöiden vaatimukset. Eri yhtiöt sallivat eri kokoisia matkalaukkuja, ja jopa eri määrän laukkuja matkustaessa. Kaikki nämä asiat kannattaa ottaa huomioon. Jos olet matkustamassa pidemmäksi aikaa, ja tarvitset monta laukkua, halpojen lentoyhtiöiden liput saattavat muodostua aivan yhtä kalliiksi kuin kalliimpien yhtiöiden liput. Ota kaikki mahdollinen huomioon hyvissä ajoin, jotta voit rentoutua kunnolla matkallasi.

Turvallista ja hauskaa matkaa!

Kun olet selvittänyt aivan kaiken mahdollisen, voit rentoutua tietäen olevasi täysin valmis matkaa varten. Sinulle ei jää enää mitään muuta tehtäväksi kuin pakkaaminen ja valmistautuminen lentomatkaa varten. Muista aina tarkistaa, että passisi on voimassa, ja tietenkin ottaa se mukaan laukkuun. Vihdoin lomamatka ulkomailla voi alkaa, ja me haluamme vain toivottaa sinulle mukavaa ja turvallista lomaa.