Mielipiteet

Markku Laitisen mielipidekirjoitus: Hädässä olevat nuoret laitetaan kuukausien jonoon

Ihmiset syrjivät ja yleistävät siksi, että he pyrkivät oikeuttamaan ja tyydyttämään aggressiivisia tunteitaan, jotka kumpuavat erilaisista loukkauksista ja vastoinkäymisistä, joita he ovat menneisyydessään kokeneet. (Istvan Bibo)

Jengiytyminen, vihapuhe, populismin ja ääriliikkeiden (fasismi) suosio saattaa selittyä yllämainitulla ajatuksella. Ja jos niin on, ei ole mitään typerämpää kuin tämä, mitä nyt tapahtuu mielenterveyspalvelussa.

Nuoret hädässä olevat laitetaan kuukausien jonoon. Ei tarvitse olla kummoinenkaan professori älyämään, että "jos en tee itsemurhaa", niin liityn kohta johonkin porukkaan, jossa olen "saman lipun alla" muiden yhtä vihaisten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitten tarvitaan vain "villitsijä - hitler", joka osoittaa sormella pahoinvointini syylliset. Ihmeellistä ja outoa on myös tämä: Mielenterveyden hyvinkoulutetut psykiatrian ja muut ihmismielen tuntijat, aivan varmasti tietävät, että jokainen "hoitamaton" potilas saattaa olla vaaraksi koko yhteisölle. Ja antavat tämän tapahtua vaikenemalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä