Meri, hiekka ja taivas kohtaavat Marina ja Villa Resortin huoneistoissa - Kalajoen Rakennus Oy rakentaa loma-asumisen huippukohteita

Kalajoen Marinan alueen vahvasti kehittyvän ja vetovoimaisen matkailukeskuksen ensimmäiset desing-kerrostalohuoneistot valmistuivat keväällä 2022. Kalajoen Rakennus Oy on toteuttanut Marinaan kaksi Marina Resort -kerrostaloa ja Villa Resortin kahdeksan pienkerrostalohuoneistoa. Rakennettujen kohteiden kaikki huoneistot on myyty. Rakenteilla olevassa kolmannessa, vuoden 2024 toukokuussa valmistuvassa kerrostalossa, on muutama huoneisto vapaana.

Marina Resortin, Studio Puiston suunnittelemat, dyynimäisen muotoiset rakennukset muodostavat näyttävän kokonaisuuden hiekan ja meren äärelle. Sijainti meren tuntumassa kiinnostaa loma-asuntomarkkinoilla, Kalajoen Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Janne Joki-Erkkilä kertoo.

– Kohteemme kiinnostaa markkinoita ympäri Suomea, ja ensimmäisen vaiheen lähes kaikki huoneistot oli myyty jo ennen rakentamisen aloittamista. Korona ja kotimaan matkailun kasvu nosti kysyntää, jota sota ja korkotason nousu on nyt hieman hiljentänyt. Tonttiemme sijainti on kuitenkin niin ainutlaatuinen, että kohteemme menevät edelleen hyvin kaupaksi, kertoo Kalajoen Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Janne Joki-Erkkilä.

Kalajoen Marinassa meri ja luonto ovat läsnä ja Marina Resort sijoittuu aitiopaikalle. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke merelle päin sekä oma sauna. Laadukkaat ratkaisut yksityiskohtia myöten ovat suunniteltu täydellisen loman lähtökohdista.

- Paikallisena rakentajana meillä on koko ajan ollut vahva tieto alueen mahdollisuuksista ja luottamus alueen kiinnostavuuteen markkinoilla. Kiinnostavuutta lisää entisestään toteutumisvaiheeseen edenneen vierasvenesataman suunnitelmat.

Loma-asuntojen suunnittelussa on haettu täydellisen rentouttavaa, rauhallista ja vaivatonta lomakokemusta. Terasseilta on upeat näköalat merelle ja tulevaan vierasvenesatamaan.

Vierasvenesatama rakennetaan nykyisen Keskuskarin venesataman paikalle ja jatkeeksi. Tavoitteena on, että sataman infra olisi valmiina vuoden 2025 loppupuolella.

Nykyisessä Keskuskarin satamassa on 36 venepaikkaa, mutta rakennustöiden valmistuttua koko Marinan sataman paikkamäärä kasvaa yhteensä vähintään 150:een. Kulkusyväys vierasvenealtaassa tulee olemaan 2,9 metriä ja kotisataman puolella 2,4 metriä.

-Sataman rakentamispäätös tukee alueen loma-asuntorakentamista ja nostaa kiinteistöjen arvoa. Kun satama-alue valmistuu, myös veneilevät turistit pääsevät alueelle.

Vierasvenesatama on osa matkailukeskuksen sisältöä ja Marina Resortin neljänteen, lähimpänä satamaan vievää tietä olevan rakennuksen alin kerros on varattu liikekiinteistöille.

-Tavoitteena on saada alueelle kahvila- ja ravintolatoimintaa, koska kokonaisuudessaan Marinan alueelle tulee satoja loma-asuntoa. Palveluita tarvitsevat loma-asuntojen omistajat, päivittäiset matkailijat sekä veneilijät, Joki-Erkkilä toteaa.

Loma-asuntokonseptissa yhdistyy hiekan seesteinen värimaailma, spa-henkiset saunatilat ja laadukkaat matkailukäyttöön soveltuvat tilaratkaisut ja materiaalit.

Kalajoen Rakennuksella on menossa ennakkomarkkinointi Villa Resortin toisesta vaiheesta, jonka yhdentoista huoneiston rakentaminen aloitetaan, kun riittävä myyntitaso on saavutettu. Marina Resortin neljännen kerrostalon rakentaminen on tavoitteena aloittaa keväällä 2024.

Marinan kaava-alueella on kokonaisuudessaan rakennusoikeutta lähes 67 000 km2.

Kalajoen Rakennus Oy

Kalajoen Rakennus Oy on monipuolinen rakennusalan toimija, joka on perustettu vuonna 2017. Yrityksen omistavat veljekset Jani ja Janne Joki-Erkkilä. Lisänä on vahvan kokemuksen omaavat työntekijät. Palvelutarjontaan kuuluu kaikki rakennusalan työt monipuolisesti aina suunnittelusta loppuviimeistelyyn asti.

Kalajoen Rakennus tunnetaan tyylikkäistä uudistuotantokohteistaan ja korkealaatuisesta työnjäljestä.

Yritys rakentaa omakoti-, rivi- ja kerrostaloja, matkailukiinteistöjä ja liiketiloja kuin varastohallejakin ja toteuttaa myös erikokoiset remontit omakotitaloihin ja mökkeihin vahvalla osaamisella ja materiaalien tasokkuudesta tinkimättä. Tutut ja hyväksi havaitut yhteistyökumppanit varmistavat sitä laatua, jota yritys tarjoaa kaikille asiakkailleen.

www.kalajoenrakennus.fi