Mielipiteet

Mielipidekirjoitus: Kokkolan Auratie on esimerkki epäoikeudenmukaisesta lainsäädännöstä

En tiedä, että pitäisikö minun olla imarreltu vai vihainen. Sain sähköpostin kaupungilta, että minun tulisi perustaa tiekunta hoitamaan Auratietä, sillä Auratie luokitellaan yksityistieksi siltä osin, jossa ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Mutta ei se minun mielestä ole yksityistie, koska se on yleisessä käytössä ja erittäin vilkasliikenteinen. En ymmärrä, että miten minä kykenisin perustamaan tiekuntaa, ja sitä paitsi ei ole halpaa lystiä perustaa tai hoitaa yleisessä käytössä olevaa tietä.

Ei Auratie minun mielestä ole yksityistie, koska se on yleisessä käytössä ja erittäin vilkasliikenteinen.

Ei se ole yhdenvertaista, että minun pitää maksaa tiehoidosta ja tienkäytöstä enempi kuin kukaan muu tienkäyttäjä. Minulle kyllä riittää, että hoidan pihatieni. Ei minun tarvitse hoitaa yleisessä käytössä olevaa tietä. Se kuulu kunnalle ja valtiolle.

Mutta kun on tullut uusi laki voimaan 1.1.2019, jonka jälkeen kaupunki/kunta ei voi enää hoitaa yksityisteitä. Sitä minä en ymmärrä, että miten Auratien status on edelleen yksityistie vaikka se on vilkasliikenteinen ja melkein keskellä kaupunkia. Tämä laki on erittäin epäoikeudenmukainen eikä lainkaan sovi demokraattiseen yhteiskuntaan. Sitä vois verrata lakiin, joka määrää, että niille jotka asuvat asemakaavan ulkopuolella, itse maksavat koulukyydin ja kouluruokailun tai että heille ei kuulu kunnallinen terveydenhoito.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ymmärrän kyllä, että yksittäinen ministeri voi tehdä epäoikeudenmukaisen lain mutta sitä minä en ymmärrä että kansanedustajat ovat hyväksyneet tällaisen lain. Tässä olis kyllä ainesta kansalaistottelemattomuudelle.

Mielestäni kenenkään ei tarvitse toteuttaa näin epäoikeudenmukaista lakia. Meille, jotka asumme Auratiellä, kuuluu samat palvelut kuin kaikille muille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä